Real doet slechte zaak

Tonnelier Caroline

Nadat Real Madrid vorig weekend de grote winnaar van de speeldag was, deed de Koninklijke dit weekend een slechte zaak. De Madrilenen verloren hun wedstrijd, terwijl concurrenten Barcelona, Villarreal en Valencia wel wonnen.

De topper van de speeldag was de confrontatie tussen Barcelona en Sevilla. De Andalusiërs verkeren niet in topvorm, maar voetbalden in de eerste helft toch wat kansen bijeen. Na de pauze kregen de Catalanen, die dankzij topschutter Eto'o al 0-1 leidde, het een pak makkelijker en Messi maakte het helemaal af. Het werd 0-3 voor de ploeg van Guardiola, die zijn voorsprong vergroot.
Real Madrid moest op bezoek bij buur Getafe. De wedstrijd was amper begonnen toen de Koninklijke al tegen een achterstand aankeek en in de tweede helft herhaalde dit scenario zich. Grote man bij Getafe was de jonge Uruguyaan Albín, die twee keer scoorde en een assist gaf aan Uche. De thuisploeg pakte een verdiende zege tegen een bleek Real, dat zijn tweede plaats opnieuw verliest aan Villarreal.
Villarreal moest op bezoek bij rode lantaarn Recreativo. Ondanks het verschil in klassering werd het geen makkelijke wedstrijd voor El Submarino Amarillo. In de eerste helft toonde Villarreal zich bijzonder efficiënt en mocht het zo met een 0-2 voorsprong rusten. Recreativo maakte het op het einde van de wedstrijd nog even spannend, maar de drie punten gingen mee naar Villarreal, dat terug tweede wordt.
Valencia kreeg het bezoek van ploeg in vorm Betis. David Villa en co begonnen uitstekend aan de wedstrijd en bouwden een snelle 2-0 voorsprong uit. Na de pauze was het Betis dat de bovenhand nam en tot 2-2 terugkwam. In een hoogstaande en spannende wedstrijd haalde Valencia het ondanks een numerieke minderheid nog met 3-2. De ploeg van Emery pakt eindelijk nog eens een thuiszege en klimt naar de derde stek, terwijl Betis naar de rechterkolom zakt.
Atlético Madrid ontving Racing Santander, dat het de voorbije weken ook meer dan behoorlijk deed. In de Spaanse hoofdstad leden de Cantabriërs, mede door een vroege uitsluiting, echter een kansloze nederlaag. Tchité zorgde wel nog voor een vroege voorsprong, maar onder impuls van Forlán haalde Atlético het met 4-1. De Madrilenen naderen daarmee op de top-vijf.
Deportivo blijft ook meedraaien in de subtop. In een tegenvallende wedstrijd haalden de Galiciërs het met het kleinste verschil bij Almería. Iets verderop volgt Valladolid, dat aan een opmerkelijke reeks bezig is. Na goede resultaten tegen enkele toppers, moest mindere god Mallorca er aan geloven. Het werd 3-0 voor de pucelanos.
In een spannende wedstrijd met een spectaculaire slotfase haalde Málaga een 4-2 zege tegen Osasuna. In het slotkwartier vielen liefst vier doelpunten, twee aan elke zijde. Net als Málaga komt ook Sporting terug in de linkerkolom. De Asturiërs pakten een 0-1 zege bij Espanyol, dat na dit resultaat zijn trainer aan de deur zette. Onderaan het klassement pakte Athletic een belangrijke 2-0 zege in de zespuntenwedstrijd tegen Numancia.