Analyse Juventus is uitdager Inter

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties
Juventus is uitdager Inter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper tussen Juventus en Milan toonde gisteren aan dat de Turijnse ploeg de uitdager van Inter lijkt te worden: op alle vlakken waren de Bianconeri sterker.

De 4-2 uitslag laat al het één en ander vermoeden, maar wie de wedstrijd zag, kan niet anders dan besluiten dat de nabije toekomst voor de Bianconeri oneindig veel mooier oogt dan voor Milan. Na een moeilijke start, waarin Milan licht overwicht had, legde Juve zijn wil op aan de Rossoneri. Marchisio, Sissoko, Del Piero (foto): ze kregen kansen om de score nog op te drijven. Ambrosini verkwanselde een goede kans voor Milan, maar dat was het dan. Het tweede doelpunt van de Rossoneri was dan nog een ongelukkige deviatie, want gestroomlijnde aanvallen waren toen al een tijdje niet meer te bespeuren.

Ancelotti deed zijn beklag over het zwakke verdedigen van zijn team, maar Milan kwam gewoon in elke linie te kort: Pato (foto) is nog steeds veel te groen tegen echte topverdedigers, Sissoko en Marchisio waren heer en meester op het middenveld en Amauri was veel te sterk voor de gammele defensie.

Ranieri prees het karakter van zijn ploeg en bewierookte de individuele prestatie van Amauri, wiens aankoop nu al zeker als een echte voltreffer kan worden beschouwd. Een mooi gebaar was ook de vriendschappelijke handdruk tussen de coach en Del Piero net na de 4-2: de verhalen als zou Ranieri een slechte band hebben met zijn kapitein worden zo wat meer de kop ingedrukt.

Juventus speelde zonder Buffon, Trezeguet, Legrottaglie, Camoranesi en eigenlijk ook Nedved: na de recente 'winning streak' wordt dat al te makkelijk vergeten. Dat de Bianconeri toch nog hoge toppen scheren heeft het niet in het minst te danken aan het opstaan van enkele jeugdproducten. Al enkele jaren focust Juve meer en meer op een sterke jeugdlichting, waarbij de beste elementen eerst aan kleinere teams kunnen worden uitgeleend, om vervolgens naar het eerste team terug te keren.
Claudio Marchisio bewees gisteren dat hij nu al zijn mannetje kan staan op het middenveld van een topclub. Na een wat aarzelend begin in zijn eerste wedstrijden, speelt hij nu al een paar matchen alsof hij al jaren in de ploeg staat. Paolo De Ceglie kwam Nedved vervangen na een halfuur en gaf meteen Amauri een assist voor de 3-1. De winger beschikt over en uitstekende voorzet en hij is polyvalent, waardoor hij een kostbaar element wordt voor Ranieri en Juve. Beiden staan ze momenteel iets verder dan Giovinco, die door de moordende concurrentie voorin te weinig aan spelen toekomt.


Inter speelde er een beetje mee tegen Chievo: de Nerazzurri lieten de bezoekers terugkomen, maar Ibrahimovic stelde orde op zaken. De Zweed is in een goede dag onhoudbaar maar is zo tegelijk de achillespees van de kampioen: Ibra is echt onmisbaar en alle Interisti moeten hopen dat er hun sterspeler niets overkomt. Daarom wordt de roep om Drogba steeds sterker: omdat Inter dan nog een tweede uitstekende spits heeft. Adriano vliegt naar Brazilie om misschien wel nooit meer terug te keren bij Inter, Cruz is geblesseerd, Crespo (foto) heeft zijn beste tijd al even achter de rug en Balotelli is nog te wispelturig: hoewel Mourinho over een waslijst aan aanvallers beschikt, is de kwaliteit ervan misschien wel wat te mager voor een ploeg die de titel en de Champions League ambieert.

Onderin pakte Bologna een uiterst belangrijke zege tegen Torino. Op een overtuigende manier dan nog: 5-2, na een 0-1 achterstand. De Rossoblu wippen over Lecce, Torino en Reggina naar de 16e plaats. Novellino kon niet voor een schokeffect zorgen bij de Granata. Lecce, Chievo en Reggina gingen kansloos onderuit: de drie teams lijken niet bij machte om zich naar veiliger oorden te spelen en strijden zo goed als zeker een heel seizoen tegen de degradatie.

Napoli blijft intussen toch wel verbazen: een kleine dip lijken de Azzzurri nu al te boven, want Lecce werd in San Paolo met huid en haar verslonden. Napoli, niet verontrust door Europese zorgen, blijft zo volop meedoen voor de eerste vier plaatsen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties