Alméria gokt met aanstelling Hugo Sanchez

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Alméria gokt met aanstelling Hugo Sanchez

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

UD Almeria heeft een opvolger aangesteld voor de ontslagen Gonzalo Arconada. Het gaat om de Mexicaan Hugo Sanchez die in zijn spelercarrière grote sier maakte bij Real Madrid. Hij was eerder ook al - zonder veel succes - bondscoach van Mexico.

Na het ontslag van Gonzalo Arconada zag het er naar uit dat de Argentijn Hector Cuper zijn opwachting zou gaan maken in Zuid-Spanje. Rond middernacht toverde het bestuur echter een totaal onverwachte naam uit de trommel: Hugo Sanchez. Hij heeft een verbintenis tot het einde van dit seizoen met de optie op nog een extra voetbaljaargang.

De 50-jarige Hugo Sanchez krijgt de taak om Almeria op het hoogste niveau te houden. Slaagt hij daar in, dan mag hij nog een jaar blijven. Voor de ex-aanvaller is de aanstelling bij Almeria een terugkeer naar het land waar hij als speler zijn beste jaren kende. Hij speelde voor Atlético en Real Madrid en in zijn nadagen voor Rayo Vallecano. Na Telmo Zarra is hij nog steeds de speler die het meeste doelpunten heeft gescoord in de Primera Division.

Als coach kende Sanchez nog niet zoveel succes. In eigen land pakte hij met UNAM Pumas wel twee landstitels, maar als bondscoach van Mexico verging het hem veel minder. Hij slaagde er niet in om de Gold Cup te winnen en hij pakte naast een Olympisch ticket. Enkel de derde plaats in de Copa América was degelijk. Hij werd bij El Tri ontslagen en opgevolgd door de Zweed Sven-Göran Eriksson.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties