West Ham haalt uit, Spurs gelijk

Philippe Crols
| 1 reacties

In Engeland heeft West Ham zwaar uitgehaald op tweede kerstdag. Het won met 1-4 op bezoek bij Portsmouth. Tottenham speelde dan weer 0-0 gelijk tegen Fulham.

West Ham dankt Bellamy

Nadir Belhadj
had Portsmouth na tien minuten al op voorsprong geschoten, maar vanaf toen ging het helemaal fout. Jack Collison scoorde tien minuten later de gelijkmaker. Later in de wedstrijd miste Jermain Defoe namens Portsmouth de kans om op 2-1 te komen, maar de spits benutte de strafschop niet. Aan de overkant kon Carlton Cole wel scoren op aangeven van Bellamy. De voormalige speler van Liverpool trof in de laatste twintig minuten nog twee maal raak. Het was de eerste keer in de clubgeschiedenis dat West Ham in de Premier League kon winnen van Portsmouth.

Geen winaar in Londense derby
De derby tussen Tottenham en Fulham heeft geen winnaar gekregen. Op White Hart Lane kreeg Aaron Lennon de beste kans voor de thuisploeg. Na een halfuur moest Mark Schwarzer alles uit de kast halen om een achterstand te voorkomen. Aan de overkant moest Gomes dan weer redding brengen op een omhaal van Clint Dempsey. In de tweede helft kreeg Andy Johnson de beste mogelijkheid van de partij, maar Gomes had een goede voetredding in huis.