Analyse Een heenronde vol verrassingen

Rombaux Gunther
| 2 reacties
Een heenronde vol verrassingen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie is halverwege en het jaar 2008 behoort intussen tot het verleden. Hoog tijd om even terug te blikken op de heenronde in derde klasse A die enkele verrassende wendingen in petto had.

De eerste seizoenshelft in 3de A bracht alvast enkele verrassingen teweeg. Dat onze derde klasse een moeilijk te voorspellen reeks is blijkt uit de huidige rangschikking. Wetteren, dat vorig jaar een matig seizoen afwerkte onderging een grondige facelift en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. De club prijkt als herfstkampioen bovenaan de rangschikking en haalde tevens de eerste periodetitel binnen. In het spoor van de leider treffen we nieuwkomer Woluwe-Zaventem aan. De Brabanders hadden zich een rustig seizoen vooropgesteld en dit lijken ze intussen met alle gemak waar te maken. Een mooie tweede plaats is het gevolg van hun sterke prestaties.

In de top vijf treffen we, op uitzondering van enkele clubs na de te verwachten namen aan. Borinage, Oudenaarde, Peruwelz en zelfs Waregem leunt dicht tegen de top vijf aan. Al blijft het een vraagteken wat te verwachten van Peruwelz. Het bleek immers dat de club onterecht één van zijn spelers opstelde in het gros van zijn wedstrijden. De club hangt dus mogelijk een zware sanctie boven het hoofd met het verlies van 26 punten.

Voor tegenvallende resultaten komen we terecht bij een tweetal clubs. Eendracht Aalst en WS Woluwe leverden eind vorig seizoen nog onderling strijd om een plaatsje in tweede klasse maar lijken intussen wat op zoek naar zichzelf. Matige prestaties op het veld waren de oorzaak van enkele ingrijpende beslissingen zoals trainerswissels en doorgestuurde spelers. Ondanks de slechte start blijft het geloof in een goede afloop voor deze clubs. De winterstop geeft hen alvast voldoende tijd om de batterijen volledig op te laden en er opnieuw vol tegenaan te gaan.

Ook Union, de degradant uit tweede is niet echt denderend van start gegaan. Misschien heeft de Brusselse  club zijn missie in derde klasse wel wat teveel onderschat. Ook de laatste twee uit de stand, La Louvière en Gent Zeehaven zijn nog niet uit de problemen. In La Louvière heerst wat onduidelijkheid over de financiële situatie en dat lijkt wat mee te spelen in de prestaties op het veld. Nieuwkomer Gent Zeehaven werd en moeilijk seizoen voorspeld en dit lijkt meer en meer zo uit te draaien. Voor hen wacht nog een lange en moeilijke strijd tegen het behoud.

Ondanks de goede en minder goede resultaten van de clubs mag men de moed niet opgeven. Intussen brak een nieuw levensjaar aan en kan men starten met een propere lei. Men kan opnieuw verder bouwen aan zijn toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties