Beckenbauer: 'Grootheidswaanzin bij Hoffenheim'

Nico Wieme
| 4 reacties
Beckenbauer: 'Grootheidswaanzin bij Hoffenheim'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook in Duitsland is het winterstop en dat geeft Franz Beckenbauer de kans om een korte analyse te maken van zijn Bayern München. De sterke man van de recordkampioen haalt ongemeen hard uit naar seizoensrevelatie 1899 Hoffenheim.

In Bild heeft Franz Beckenbauer harde kritiek geuit op twee verantwoordelijken van herfstkampioen 1899 Hoffenheim. ‘Der Kaiser’ viseert met zijn uitspraken trainer Ralf Rangnick (foto) en manager Jan Schindelmeister, zonder hen echter bij naam te noemen.
 
Beckenbauer ziet de titelstrijd zich niet beperken tot een strijd tussen Bayern en Hoffenheim. “Als Leverkusen, Schalke of Bremen een stabiele terugronde spelen, kunnen ze het ons in ieder geval nog lastig maken”, beweert Bayerns voorzitter van de Raad van Toezicht.
 
De voormalige wereldkampioen is bevriend met Hoffenheimgeldschieter Dietmar Hopp, maar spaart enkele andere verantwoordelijken van de neo-eersteklasser niet. “Bij Hoffenheim maak ik mij zorgen over de toenemende grootheidswaanzin”, aldus Beckenbauer.
 
“Enkele uitspraken van sommige clubmensen staan in schril contrast met de persoon Dietmar Hopp, die met zijn bescheidenheid een voorbeeld is. Zijn ploeg is verdiend herfstkampioen geworden omdat ze als enige club in de Bundesliga een doorlopend sterke heenronde hebben gespeeld”, beweert Beckenbauer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties