Malinwa onderuit bij Turkse koploper

De Nijs Michael

Net zoals Dender werkte ook KV Mechelen gisteren een oefenpot af. Dender ging onderuit bij derdeklasser Eendracht Aalst, Malinwa moest dan weer de duimen leggen voor de Turkse eersteklasser Sivasspor. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Bjorn Vleminckx was er niet bij tegen de leider uit de Turkse Süper Lig, de aanvaller blesseerde zich tijdens de training en bleef uit voorzorg aan de kant. De blonde spits zag Sivasspor het beste starten. Na een kwartier moest doelman Renard een eerste keer ingrijpen na een afstandsschot, KV Mechelen was meteen wakker en reageerde via Rossini. De spits kopte een voorzet van Asare echter in de handen van de doelman. De wedstrijd werd af en toe op het scherp van de snee gespeeld, zo moest de scheidsrechter de gemoederen bedaren nadat Rossini verbaal in de clinch ging met een Turkse speler. Malinwa kreeg voor de rust nog kansen via Mununga en Dunkovic, maar het was Yilmez die voor het openingsdoelpunt kon zorgen. De Turk kopte de 1-0 na 38 minuten voorbij Renard.

Tijdens de rust werd doelman Renard vervangen door Biebauw en kwamen Van Goethem en Gorius in de plaats van Chen en Dunkovic. De wissels rendeerden echter niet, het was Sivasspor dat de score na een uur verdubbelde. De Mechelse kwelduivel was andermaal Yilmez. Net voordien waren de bezoekers wel dicht bij de gelijkmaker, maar de halve omhaal van Gorius werd gestopt door de plaatselijke doelman.

De partij bloedde na de 2-0 een beetje dood, al hadden beide teams nog één goede mogelijkheid. Sivasspor zag de bal echter in het zijnet gaan, terwijl Vrancken zijn poging zag uit elkaar spatten tegen de kruising. KV Mechelen ging dus met 2-0 onderuit, maar kan toch terugkijken op een geslaagde oefenpartij.