Anderlecht speelt gelijk tegen PSV

De Nijs Michael
| 3 reacties
Anderlecht speelt gelijk tegen PSV

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de meeste Belgische ploegen afgelopen week sakkerden over het slechte weer, was Anderlecht op stage in het Spaanse La Manga. De winterstage van paars-wit werd gisteren afgesloten met een serieuse test, Anderlecht nam het op tegen PSV.

Anderlecht ging eerder deze week nog zwaar onderuit tegen de Spaanse derdeklasser Cartagena (4-0). Maar tegen PSV verging het de troepen van trainer Ariël Jacobs beter, ondanks het feit dat er eerder op de dag nog werd getraind. De Brusselaars, met aanwinst Tom De Sutter in de basis, begonnen goed aan de partij en kregen na tien minuten ook dé kans op het openingsdoelpunt. PSV-doelman Isaksson stopte de strafschop van Gillet echter. Een klein kwartier later mopperden de Nederlandse fans: Simons scoorde, maar zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Geen van beide ploegen kon voor de pauze nog scoren, waardoor we gingen rusten bij 0-0.

Na de rust eiste PSV de hoofdrol op. De Nederlandse landskampioen kwam via een kopbal van Koevermans dicht bij de openingstreffer, maar het bleef 0-0. Ook een schot van Dzsudzsák en een vrije trap van Afellay leverden gevaar op, maar paars-wit hield stand. Zo reizen de Brusselaars vandaag met één nederlaag en één gelijkspel in de benen terug naar onze hoofdstad. Dinsdag begint het grote werk voor Anderlecht, De Brusselaars nemen het dan op tegen KV Mechelen in het kader van de Cofidis Cup.

Anderlecht: Schollen, Rnic, Juhasz (79' Bernardez), Kruiswijk, Deschacht, Biglia, Polak (64' Losada), Gillet (85' Saré), Suarez (64' Chatelle), Boussoufa (83' Iakovenko), De Sutter (61' Bulykin) 

PSV: Isaksson, Simons, Lazovic (46, Koevermans), Amrabat (46, Wuytens), Bréchet, Pieters, Culina, Afellay, Dzsúdzsak, Marcellis (65, Mazza), Bakkal
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties