Compilatie (6): Bölöni schoffeert Nicaise

Nico Wieme
| 5 reacties
Compilatie (6): Bölöni schoffeert Nicaise
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat lezen jullie in deze laatste compilatieaflevering van mediaweek? Michel D’Hooghe kondigde acties aan tegen de Vlaamse regering. Bölöni werd plots een hevig fan van Club Brugge. Gaat Baseggio afslanken? Gumienny floot zich nog maar eens in de kijker.

Het geduld van Club Bruggevoorzitter Michel D’Hooghe rond de besluitloosheid van de Vlaamse regering inzake de bouw van een nieuw stadion geraakt stilaan op. Clubs sterke man kondigde begin december aan dat er acties zullen volgen.
 
Michel D’Hooghe is de besluiteloosheid van de Vlaamse regering rond zijn nieuwe stadion kotsbeu. De Club Bruggevoorzitter zei luidop dat hij niet wil doorgaan als een zwakkeling en dat hij acties aankondigt om de druk op te voeren. “Nu gaan we opnieuw van ons laten horen. Verwacht geen vuurwerk, maar actie zal er komen”, aldus D’Hooghe.
 
Ik heb al een groot vermoeden over wat soort acties de Clubpreses het heeft. Een zekere Antoine Van Hove, bestuurslid bij blauw-zwart, is eigenaar van een grote duiventil. Meer dan waarschijnlijk zal Van Hove al zijn duiven loslaten boven het huis van minister-president Kris Peeters. De duivenstront op zijn chique villa en aanpalende pelouse zal niet te tellen zijn. Op die manier wordt de druk letterlijk van bovenuit opgevoerd.
 
Tijdens de match tussen Club Brugge en Standard gingen de poppen aan het dansen: Laszlo Bölöni werd door ref Jérôme Efong Nzolo naar de tribune gestuurd en nam doodleuk plaats tussen de blauw-zwarte supporters.
 
De zenuwen stonden strakgespannen tijdens de ‘topper’ tussen Club Brugge en Standard. Uiteraard moet je twee teams die naam waardig hebben om van een echte topper te kunnen spreken; dat was die zondag in december niet het geval. Blauw-zwart was meer dan een maatje te klein voor de Rouches.
 
Gelukkig kregen de 28.000 Brugse toeschouwers toch nog een beetje waar voor hun geld. Wie pakweg € 25,00 betaalt om dan niets van zijn ploeg in de plaats te krijgen, zou voor minder gefrustreerd achterblijven. Het deed de toeschouwers dan ook plezier dat het spektakel langs de zijlijn door beide teams verzorgd werd.
 
Laszlo Bölöni en Jacky Mathijssen gingen om de haverklap met elkaar, met de scheidsrechter en met de vierde official in de clinch. Halfweg de wedstrijd vond de grootste circusartiest, Jérôme Efong Nzolo, het welletjes en stuurde de Roemeen van Standard naar de tribune.
 
Daar werd het helemaal te gek. Bölöni nam doodleuk plaats tussen twee verknochte Clubsupporters. De Standardcoach ging daarna aan het keuvelen met beide heren en als kers op de slagroomtaart knoopte Bölöni ook nog een blauw-zwarte sjaal om de nek. De thuisfans konden het spektakel wel smaken, al beseften ze niet dat de eigenzinnige Roemeen hen eigenlijk in het gezicht aan het uitlachen was. ‘Vermaken jullie zich maar met mij, stelletje onbenullen’, moet de ex-Racing Jet Waverspeler gedacht hebben, ‘wij hebben jullie zonet van de mat geveegd en staan op een comfortabele 0-3.’
 
Dat de Roemeen geen hoge pet op heeft van de Clubfans, liet hij na afloop van de wedstrijd duidelijk merken. “Ik vind het een kwestie van opvoeding en dat is de verantwoordelijkheid van de club”, sneerde Bölöni richting Michel D’Hooghe en co. “Wat tijdens die eerste helft allemaal uit het publiek is gekomen, is te veel om op te noemen. Dit land is niet meer hetzelfde. Jullie zijn er flink op achteruitgegaan. In Engeland heeft men dat na het Heizeldrama anders aangepakt.”
 
Gelukkig zijn de Standardsupporters allemaal doetjes, vooral als zij zich in hun geliefkoosde Sclessin bevinden. De tegenstander wordt steeds weer op vriendschappelijke manier onthaald en op respectvolle leuzen getrakteerd. Vooral de Vlaamse ploegen die op bezoek komen, zijn van harte welkom en zeker hun lievelingsspeler Stijn Meert. Met dank aan … Bölöni, de wereldverbeteraar. In ieder geval mogen we ons opmaken voor een tweede circusnummer van de Roemeen, want binnenkort zit hij geschorst in de tribune.
 
Bij Moeskroen wil men dringend de kern afslanken. Vooral enkele vetbetaalde spelers zouden andere oorden mogen opzoeken. Een van hen is de niet geheel onbesproken Walter Baseggio.
 
Walter Baseggio zit op de wip bij Moeskroen. De middencirkelspeler zou te veel wegen op het budget van de club. Eigenlijk is dit niets nieuws, iedereen weet dat de ex-Anderlechtspeler al jaren aan overgewicht lijdt. Ik vind het erg voor Baseggio dat de pers nu ook nog eens openlijk zijn gewicht op het budget van ‘les Hurlus’ in vraag stelt.
 
Baseggio is de voormalige draaischijf van Anderlecht, Treviso en de Rode Duivels. Momenteel draait hij zich te pletter in de middencirkel van Moeskroen. Nooit heeft hij zijn eigen functioneren in vraag gesteld, nooit heeft hij een conflict met om het even welke trainer gehad, nooit trad er laksheid op tijdens trainingen en in zijn spel. Baseggio is een voorbeeldspeler. Iemand die zoveel gewicht in de schaal kan leggen, verdient respect!
 
Als hij dan toch moet opkrassen bij Moeskroen, dan hoop ik dat hij een ploeg vindt met een enorm grote middencirkel én een stevige bank. Waarschijnlijk wordt het niet Dender en evenmin Germinal Beerschot. Baseggio samen met Johan Boskamp of met Jean-Pierre Haverhals op één bank kan niet anders dan problemen opleveren.
 
Serge Gumienny stond in december in het oog van de storm. De Limburgse scheidsrechter zorgde voor een primeur door Tubeke op Anderlecht een vrijschop toe te kennen nadat enkele paars-witte spelers te vroeg het strafschopgebied waren ingelopen bij de penalty van Nicalos Frutos. Twee weken later weigerde Gumienny Gent een strafschop toe te kennen tijdens de wedstrijd op Standard.
 
Wat is Serge Gumienny toch een kwal van een scheidsrechter! De Limburger mocht als beloning voor zijn goede prestaties van de afgelopen weken de topper tussen Standard en AA Gent fluiten. Zoals te verwachten viel, was zijn optreden alweer vlekkeloos. Op geen foutje te betrappen!
 
Toen Reginald Goreux een duidelijke penaltyfout maakte op Milos Maric weigerde de blonde god om strafschop te fluiten. Gumienny was zijn coup de théatre van twee weken geleden in het Vanden Stockstadion duidelijk nog niet vergeten. Hij moet gedacht hebben: liever geen elfmeter fluiten, dan kan ik ook niets fout doen en kan de pers nadien niet op mijn kap zitten. Uitstekend gezien, Serge!
 
Gelukkig wordt Gumienny door de spelers op handen gedragen. De relatie tussen hem en de heren voetballers is steeds optimaal. Gumienny staat er dan ook voor bekend om zich niet boven, maar tussen de spelers te stellen. Hautain gedrag is hem vreemd. Dat ondervond ook Jonas De Roeck van AA Gent toen die de manager van Ford Genk om uitleg ging vragen bij een uitzonderlijk discutabele fase. “Rot op”, snauwde Gumienny hem toe. “Als het jou niet aanstaat, mag je je gaan douchen”, voegde hij eraan toe.
 
Vorige week verklaarde de gecontesteerde ref nog dat hij zich niet bewust was van enige arrogantie. Ja, dat zal wel. Het blijft mij een raadsel wat de leden van de Scheidsrechterscommissie in zo iemand zien. In plaats van te lopen paraderen op een voetbalveld, zou hij beter de catwalk lopen tijdens een modedefilé van Dirk Bikkembergs. Als hij dan toch in de kijker wil lopen, dan beter tussen die jeanetten die modeshows doen. Hij zou er niet misstaan.
 
Wesley Sonck maakte tegen Standard een gemene overtreding op Marcos Camozzato. Daarop haalde Laszlo Bölöni ongemeen hard uit naar de Club Bruggespits. Toen een week later Benjamin Nicaise een even venijnige fout maakte op Marko Suler van AA Gent, hoorden we Bölöni niet.
 
Het minste wat we kunnen zeggen over Laszlo Bölöni is dat de aimabele Roemeen een consequent man is. Vorige week schreeuwde de Standardtrainer moord en brand na de vuile fout van Wesley Sonck op Marcos Camozzato. De voorbije dagen liet Bölöni geen spaander heel van Benjamin Nicaise, zijn eigen speler die een heel smerige trap verkocht aan Marko Suler van AA Gent.
 
“Nicaise heeft me zwaar ontgoocheld. De Fransman mist respect voor de tegenstander”, foeterde Club Bruggesupporter nummer één. “Hij is een slecht voorbeeld voor de jeugd. Ik heb bij Standard grote spelers gekend: Wilfried Van Moer, Simon Tahamata, Eric Gerets, Arie Haan en Walter Meeuws. Maar Nicaise behoort zeker niet tot die categorie. Dat heethoofd beseft niet waar hij mee bezig is.”
 
Respect, meneer Bölöni, voor uw eerlijkheid en consequentie. Toch raar dat geen enkel medium de link heeft gelegd met de uitlatingen van de Roemeen vorige week en dat niemand in het Belgische journalistenland de heer Bölöni naar een reactie op de zware fout van Nicaise gevraagd heeft. Foei!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties