Cvitanich kan de Kroatische nationale ploeg vergeten

Cvitanich kan de Kroatische nationale ploeg vergeten
Foto: © SC

Dario Cvitanich, de spits van Ajax Amsterdam, kan wellicht zijn hoop opbergen dat hij ooit voor de Kroatische nationale ploeg zal kunnen spelen. Hij bezit over een dubbele nationaliteit. Hij is Argentijn en Kroaat.

Verschillende Kroatische media melden vandaag dat de wereldvoetbalbond FIFA Dario Cvitanich niet zal toelaten om voor Kroatië te spelen in de toekomst. De spits is Argentijn, is ook geboren in Argentinië, maar heeft een overgrootvader met Kroatische roots.

De FIFA heeft besloten om de regels te verscherpen voor wie wil een keuze kan maken uit verschillende nationale ploegen. De Kroatische voetbalbond heeft ondertussen wel al contact opgenomen met de FIFA om een definitief besluit te krijgen.

De selectie van Slaven Bilic kent trouwens nogal wat spelers die in het buitenland zijn geboren. Robert Kovac en Ivan Klasnic zijn beiden geboren in Duitsland. Mladen Petric en Ivan Rakitic zagen het levenslicht in Zwitserland. Josip Simunic kwam op de wereld in Australië. Vedran Corluka werd dan weer geboren in buurland Bosnië-Herzegovina en Eduardo Da Silva is een geboren Braziliaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties