Gevaarlijke wedstrijden voor toptrio

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Gevaarlijke wedstrijden voor toptrio
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter en Juventus hebben dit weekend een riskante verplaatsing voor de boeg. AC Milan speelt één van zijn laatste troeven uit, net als tegenstander Fiorentina.

Inter mag Juventus niet laten aansluiten, dus winnen de Nerazzurri beter in Bergamo. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Atalanta is thuis moeilijk te overwinnen. Materazzi is geblesseerd, net als Vieira. Muntari zit een schorsingsdag uit. In tegenstelling tot vorig weekend is Stankovic (foto) wel weer paraat en bij het Inter van Mourinho is hij de ideale verbinding tussen middenveld en aanval. In die voorlinie mag Adriano wellicht starten, omdat Cruz en Crespo helemaal niet overtuigen.
Vieri heeft de training vandaag moeten staken en mist zo mogelijk de kans om zijn ex-ploeg een hak te zetten. Del Neri kan zowat zijn sterkste elf op het veld zetten: Doni speelt in steun van enige spits Floccari.

Juventus sluit zondagavond de speeldag af tegen Lazio in Rome. In de aanval en op het middenveld heeft Ranieri nu keuze genoeg, maar in de verdediging wordt het schuiven: Chiellini is out en Grygera is geschorst. Misschien komt de jonge Ariaudo aan de aftrap. Mellberg is ook een optie.
Iedereen is fit bij Lazio en Rossi laat zijn stervoorhoede los: ook tegen Juventus moeten Rocchi, Zarate en Pandev brokken kunnen maken.

AC Milan ontvangt Fiorentina in wat voor beide teams een wedstrijd van de laatste kans is: om mee te strijden voor de titel moet de thuisploeg winnen en ook de Viola kunnen enkel met de drie punten tevreden zijn. Ancelotti zal zijn ploeg, in vergelijking met de wedstrijd tegen Roma, nauwelijks wijzigen. Beckham mag zich opmaken voor zijn eerste thuismatch in San Siro.
Fiorentina mist met Mutu en Frey twee absolute sterkhouders wegens blessure maar hoopt dat de revanchegevoelens bij Gilardino (foto) nog niet weg zijn. Jovetic start naast de ex-Milanspits voorin.

Genoa kan nog steeds niet rekenen op Milito voor de uitwedstrijd bij Lecce. Vanden Borre begint wellicht op de bank. Bologna moet op bezoek bij Catania zonder Mudingayi, die een rode schorsingsdag uitzit.

De andere wedstrijden van de negentiende speeldag:


Siena - Reggina
Cagliari - Udinese
Chievo - Napoli
Sampdoria - Palermo
Torino - Roma
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties