Visie van een RC Mechelensupporter op de beker

Greg Docx
| 1 reacties
Visie van een RC Mechelensupporter op de beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Mechelen is dé revelatie van deze bekerjaargang en stuntte gisteren in de strafschoppen tegen Zulte Waregem na een ware thriller. En of ze er blij mee waren. Hieronder volgt de mening van een supporter in hart en nieren, van spanning tot euforie.

Na 15 jaar vergetelheid staat Racing Mechelen weer volop in de spotlights. Eergisteren kegelde het in een ware thriller na G.Beerschot ook Zulte Waregem uit de Beker Van België.

Na de sensationele overwinning op Germinal Beerschot (1-4) stond het groen-witte Mechelen weer op de Belgische voetbalkaart. Er werd dan ook maandenlang reikhalzend uitgekeken naar deze wedstrijd in de 1/8 finale. Thuis moest en zou Zulte Waregem het vuur aan de schenen gelegd worden. Niets moest, alles mocht.

Naargelang de wedstrijd vorderde werd het geloof in een stunt groter en groter. De supporters gingen nogmaals vol achter de ploeg staan en Racing nam zowaar de bovenhand. Het gezang ‘Give us a goal’ was mijlenver hoorbaar in Mechelen en omstreken. Ondanks een onterecht afgekeurde goal stond het na 120 minuten voetballlen nog steeds 0-0.

In een bloedstollende penaltyreeks liepen de emoties hoog op. Vele konden het amper nog houden van de spanning. Bij 2-3 had ik alle hoop verloren, maar na de misser van Minne ging de adrenaline nog meer de hoogte in. Toen matchwinnaar Clepkens de beslissende penalty binnenschoot, was heel Racing het collectieve delirium nabij.

De aandacht van media en pers doet ontzettend veel deugd na jaren kommer en kwel. Eergisterenavond toonde meer dan ooit aan dat Racing niet thuishoort in derde klasse. Iedereen is er van overtuigd dat de wedstrijd van zaterdag tegen Turnhout veel belangrijker wordt. Thuis moet de leider hoe dan ook voor de bijl. Alleen dan kunnen we (op een gezonde manier) verder bouwen aan de weg terug, om te beginnen naar tweede klasse.

Waar een wil is, is een weg.

(Nico Neefs)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties