Column Speeldag 19: Verdrinken

Greg Docx
| 4 reacties
Speeldag 19: Verdrinken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na speeldag 19 staat Standard weer alleen aan de leiding. Althans toch voorlopig, omdat de wedstrijd van Anderlecht werd uitgesteld.

Jawel, consternatie alom vorige vrijdag toen scheidsrechter Luc Wouters al meer dan een uur op voorhand besliste om de openingswedstrijd tussen AA Gent en Anderlecht af te gelasten. Het had inderdaad veel en zwaar geregend vrijdag, dat zal niemand ontkennen. Toch was het maar een vierde van het veld dat er redelijk onbespeelbaar bijlag, de linkse strook om precies te zijn. Is dat nu zo'n probleem? De linkerflank van Anderlecht zwemt anders toch ook gedurende een hele wedstrijd? En de manager van AA Gent heeft toch ook een voorliefde voor water? Het was dan ook deze badmeester die verbolgen reageerde en zelfs insinueerde dat het de Brusselaars waren geweest die scheidsrechter Wouters onder druk gezet hadden de wedstrijd niet te laten doorgaan, onder meer door de vele geblesseerden bij de vice-kampioen. Wij hopen dat meneer Louwagie verdronken is in zijn eigen schaamte. De reputatie van het Gentse veld is al langer dan vandaag bekend. De Buffalo's hebben een gebrekkig drainagesysteem, het werd zelfs duidelijk gezegd in de tv-reportage. Vermoedelijk wil AA Gent niets meer in zijn veld investeren door de bouw van het nieuwe stadion. De Stroppendragers mogen dus blij zijn dat ze geen forfait aan hun zwembroek krijgen door nalatigheid.

Club Brugge verdronk gisteren in en aan de Gaverbeek. Nederlaag nummer vijf was een feit iets voor achten gisterenavond. De zege tegen KV Mechelen bleek vreugde van korte duur te zijn. Van al het positivisme rond nieuwkomer Kruska bleef gisteren dan ook weinig over. Odjidja liet zich wel voortdurend in goede zin opmerken en was zowaar de beste man op het veld bij Blauw en zwart. Om eerlijk te zijn: de rimpels op het hoofd van Mathijssen tellend gisterenavond voorspelde niet veel goeds, ook de blik van Michel D'Hooghe was veelzeggend. Trainer Jacky lijkt ontzettend verouderd de laatste maanden, een fenomeen dat we ook al herkenden bij Hugo Broos en Frank Vercauteren, toen zij hun laatste weken beleefden bij Anderlecht. Kan Mathijssen het zélf nog volhouden? Hoe machteloos sta je als trainer als je weet dat de kwaliteiten van je spelers belachelijk slecht zijn voor wat er van verwacht wordt? Het excuus van 'bouwen' kan je geen drie seizoenen blijven gebruiken. En nee, meneer Stijnen, ook niet het excuus dat het moeilijk voetballen is in een ongezellig stadion. Het lijkt bij de West-Vlamingen eerder een wedstrijdje om ter domste uitspraak in plaats van om ter beste voetballen.

Standard is dus voorlopig de nieuwe competitieleider. Oververdiend voor wie de wedstrijd volgde, Westerlo maakte het de regerende landskampioen niet echt al te moeilijk. Standard verdronk wel bijna in de eigen onkunde. Uit een kans of tien amper één keer scoren, en dan nog na een voorafgaande duwfout van vice-Gouden Schoen Milan Jovanovic. Foutje van De Bleeckere, niet voor het eerst in een Belgische (top)wedstrijd. 

KV Mechelen schreeuwde zaterdag moord en brand na twee ontrecht afgekeurde doelpunten. Ook vorige speeldag tegen Club Brugge was de wedstrijdleiding niet echt in het voordeel van De Kakkers. Zaken die ongetwijfeld leiden tot groot jolijt van de rivaal aan de andere Mechelse kant. Dit kan niet anders dan interessant worden als beide Mechelse ploegen tegenover elkaar zouden staan in de beker. (GD)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties