Bundesliga opent opnieuw zijn deuren

Philippe Crols
| 1 reacties
Bundesliga opent opnieuw zijn deuren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bundesliga begint vrijdagavond als laatste grote Europese competitie aan zijn terugronde. Net als in de heenronde nemen Bayern München en Hamburger SV het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd. Voorts is het voor ons ook uitkijken naar Gladbach.

Topper op vrijdag
Vrijdag kijkt Hamburger SV landskampioen Bayern München in de ogen. Normaal gezien zouden alle ogen gericht geweest zijn op Ivica Olic (foto). De spits van HSV speelt volgend seizoen voor Bayern. De Kroaat is echter geschorst en speelt niet mee.
Als Bayern wint, zet het uiteraard druk op leider Hoffenheim. De promovendus verloor tijdens de winterstop topschutter Vedad Ibisevic en trok als vervanger Boubacar Sanogo aan. De eerste opdracht van Hoffenheim is er eentje in eigen huis tegen Cottbus.

Hertha is voorlopig de verrassende nummer drie van de klassering. Het staat op amper twee punten van het leidersduo en is zaterdag gastheer voor Frankfurt. Leverkusen, dat momenteel de vijfde plaats bezet, krijgt een moeilijke opdracht voorgeschoteld. De zesde van de Bundesliga, Dortmund, is zaterdag de tegenstander van Bayer.

Debuut van Bailly
Borussia Mönchengladbach plukte tijdens januari met Logan Bailly en Bonfim Dante twee spelers weg uit de Belgische Jupiler Pro League. Die laatste is bijzonder twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Stuttgart van zaterdag. Logan Bailly staat meer dan waarschijnlijk wel in doel te Stuttgart. Filip Daems is sinds kort trouwens de nieuwe aanvoerder van BMG.

Gladbach staat voorlopig op de laatste plaats, samen met Bochum. Bochum krijgt komend weekend het bezoek van Karlsruhe. Dat is dus een zespuntenwedstrijd. Karlsruhe telt amper twee punten meer dan de rode lantaarn.

Hopen op betere terugronde
Schalke en Werder Bremen hopen op een betere terug- dan heenronde. De club uit Gelsenkirchen staat slechts op de zevende plaats en heeft acht punten minder den het leidersduo. Komend weekend wacht de moeilijke verplaatsing naar Hannover. Werder Bremen heeft een punt minder dan Schalke en ontgoochelde dus ook behoorlijk in die heenronde. Zondag kan het de terugronde alvast inzetten met een zege. Werder ontvangt in eigen huis degradatiekandidaat Bielefeld.

Ten slotte is er ook nog Wolfsburg - Köln. Beide ploegen staan in de middenmoot, maar Wolfsburg kijkt allicht iets meer naar boven dan de tegenstander van komende zaterdag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties