Fiorentina te sterk voor Bologna

Maarten Vandenabeele

Fiorentina won in Bologna en wipt zo over AS Roma naar de vijfde plaats in het klassement. Het ging om een wedstrijd die gisteren werd uitgesteld wegens de sneeuw.

De Viola kenden een droomstart: al na zes minuten pakte Mutu een lange voorzet van Montolivo in één keer op de slof en de bal verdween in doel, 0-1. 10 minuten na de openingstreffer was Montolivo opnieuw de aangever en weer stond Mutu op de juiste plaats om af te werken: 0-2. De thuisploeg, met Mudingayi 90 minuten tussen de lijnen, was helemaal van slag en kon niet voor dreiging zorgen.

In de tweede helft flakkerde de hoop weer op bij de Rossoblu: Vargas kopte een bal onvoldoende weg en Mingazzini schoot voorbij Frey, 1-2. Echte kansen op de gelijkmaker bleven echter uit en in de extra tijd nam Gilardino alle twijfels weg: 1-3.

Fiorentina is nu vijfde, op twaalf punten van Inter. Bologna is 17e: de Rossoblu hebben 4 punten voorsprong op nummer 18, Torino.