Leider bezoekt rode lantaarn

Philippe Crols
| 1 reacties
Leider bezoekt rode lantaarn
Foto: © SC

In Duitsland trekt leider Hoffenheim op de negentiende speeldag richting Borussia Mönchengladbach, de rode lantaarn. Verder staan er nog heel wat andere leuke wedstrijden op het menu.

Leider vs rode lantaarn
Hoffenheim zette de terugronde in met een overwinning en wil ook buitenshuis goed blijven presteren. Het zal zaterdag mogelijk een zeer gemotiveerd Borussia Mönchengladbach treffen. De nieuwe club van Logan Bailly en Bonfim Dante speelde vorige week in Stuttgart zeker niet slecht, maar verloor er wel.

Nog op zaterdag is het uitkijken naar Leverkusen - Stuttgart. Stuttgart probeert aansluiting te krijgen met de subtop terwijl Leverkusen de topclubs in het vizier wil houden.

Leider Hoffenheim heeft voorlopig twee punten meer dan Hertha Berlijn en Hambuger SV. Dat laatste team bezoekt zaterdag Karlsruhe, een team in degradatienood. HBSC is vrijdag al te gast bij Bielefeld. Ook die ploeg moet nog steeds naar onder kijken, maar won vorige week wel in Bremen.

De topper van deze speeldag wordt zondag gespeeld. Bayern München is gastheer voor Borussia Dortmund, de zesde in de stand. Bayern verloor vorige week op bezoek bij HSV en kan zich dus geen nieuw puntenverlies veroorloven.

Ontgoochelingen tegen elkaar
Zaterdag nemen Schalke 04 en Werder Bremen het tegen elkaar op. Schalke staat negende met 27 punten, Werder Bremen heeft een puntje minder. Het hoeft niet gezegd te worden dat beide teams ongelooflijk ontgoochelden tot dusver. Winnen is voor zowel Bremen als Schalke een must.

Degradatie
Wolfsburg krijgt komend weekend Bochum over de vloer. Wolfsburg kan maar geen aansluiting krijgen met de subtop en parkeert op de achtste plaats. Bochum moet dan weer vooral naar onder kijken. Het won vorige week wel het degradatietreffen met Karlsruhe, maar staat er nog altijd verre van geweldig voor.

Frankfurt en Köln hebben nog geen directe degradatiezorgen. Toch is er voor beide teams niet veel nodig om het degradatiespook te zien opdoemen.

Dat degradatiespook kijken ze bij Cottbus al vanaf het begin van het seizoen in de ogen. Dat team staat nog steeds voorlaatste en ontmoet Hannover. Als Cottbus wint, moet Hannover zich opnieuw een beetje zorgen beginnen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties