Ex-spelers maken Anderlecht met grond gelijk

Mathias Dumarey
| 20 reacties
Ex-spelers maken Anderlecht met grond gelijk

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht staat momenteel op een tweede plaats in het klassement en het heeft nog één wedstrijd te goed waardoor het aan de leiding kan komen. Toch is het duidelijk dat de positie van paars-wit niet in verhouding staat met het geleverde spel.

Drie ex-spelers van Anderlecht laten vandaag in GvA hun licht schijnen over het spelniveau van paars-wit. Georges Grün, Bertrand Crasson en Paul Van Himst laten geen spaander heel van hun geliefde club.

Georges Grün: 'Geen groepsgevoel en pseudo-vedetten'
"Er is geen groepsgevoel aanwezig bij dit Anderlecht. Kwalitatief hebben ze de beste spelersgroep, maar op het veld valt het collectief uiteen in individuen die af en toe eens samenspelen, als ze zin hebben. Misschien moet je bij Anderlecht ook eens naar de bestuurders kijken. Ze houden zich niet bezig met het bouwen van een ploeg voor de lange termijn. Veel liever doen ze beroep op pseudo-vedetten om snel resultaat te boeken."

Bertrand Crasson (foto): 'Anderlecht is een counterploeg geworden'"Anderlecht is voor mij een counterploeg. Ze maken amper nog het spel en zijn niet dominant. De doelpunten komen uit stilstaande fases of uit tegenaanvallen. Zo gaat dat nu al jaren. Ik mis bij Anderlecht persoonlijkheden. Het is ook een kwestie van verkeerde begeleiding. De spelers mogen zonder afspraak niet met de pers praten en ze moeten voor het minste naar de psycholoog. Al die kleine dingen geven minder verantwoordelijkheidsbesef."

Paul Van Himst: 'Match tegen Bergen was heel, heel, heel slecht'
Paul Van Himst blijft ondanks het belabberd spelpeil supporter van 'zijn' Anderlecht. "De match tegen Bergen was erg slecht. We gaan naar Anderlecht om een plezante avond te beleven, maar de laatste tijd is dat er nog zelden bij. De supporters zijn er terecht niet mee gediend. Met de tweede plaats in de stand mag Anderlecht zeker niet klagen. Ik laat aan anderen over wat er moet gebeuren, maar dat er iets moet veranderen, is zeker." [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties