Heerenveen en Emmen gaan fuseren

Jimmy Wouters
| 1 reacties
Heerenveen en Emmen gaan fuseren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SC Heerenveen en FC Emmen gaan vanaf het komende voetbalseizoen intensief samenwerken. Deze week raakte namelijk bekend dat de opleidingen in mekaar zullen vloeien. Zowel in Drenthe als in Friesland wordt veel van de fusie verwacht.

Het is de bedoeling dat er een gezamelijk jeugdbeleid gaat gevoerd worden. Dit houdt in dat beide ploegen nog wel zullen spelen met aparte D- en C-junioren, maar dat er één B- en één A-junioren team gevormd wordt. Daarnaast willen Heerenveen en FC Emmen toe naar één beloftenploeg, maar hiervoor moet de KNVB wel haar toestemming geven.

Technisch manager Tiemo Meertens van FC Emmen is enthousiast over de genomen stap. De samenwerking is in zijn ogen goed voor de ontwikkeling en uitstraling van het betaalde voetbal in Emmen. ,,De jeugdtak wordt verder geprofessionaliseerd. Er komen betere voorzieningen en de besten nemen het tegen de besten op. Dat is goed voor de ontwikkeling van jonge spelers.’’

FC Emmen had de keuze om met FC Twente, FC Groningen of sc Heerenveen samen te werken, maar koos bewust voor de Friese club. ,,De beide andere clubs hadden al samenwerkingsverbanden. Wij vonden exclusiviteit erg belangrijk."

FC Emmen verwacht te kunnen profiteren van Fries talent. "
De afspraak is dat we jaarlijks zes spelers van Heerenveen kunnen gebruiken. Dan praten we over een categorie spelers die normaliter voor ons niet te betalen zijn. Dankzij dit soort spelers kan Emmen sportief een stap maken," daldus Meertens.

Ook Heerenveen is vol lof over de nieuwe samenwerken. "Jonge spelers die bij sc Heerenveen moeite hebben om de laatste stap te maken naar het eerste team, kunnen nu in de eindfase van de opleiding onder hogere weerstand trainen en spelen. Op deze manier wordt het talent maximaal getest. Hopelijk kunnen zo spelers wel de stap naar het eerste elftal zetten," vertelde Jan de Jonge, hoofd opleiding bij de Friese club. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties