Manchester en Chelsea winnen, Arsenal blijft op de dool

Jeroen Pyl
| 3 reacties
Manchester en Chelsea winnen, Arsenal blijft op de dool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de topper van de 26ste speeldag trok Chelsea aan het langste eind op het veld van Aston Villa: 0-1. Arsenal moest een teleurstellende brilscore toestaan in eigen huis tegen Sunderland en leider Manchester United hield de punten op Old Trafford.

Guus Hiddink liet bij zijn debuut bij Chelsea zowel Nicolas Anelka als Didier Drogba opdraven en zal zich dat niet beklaagd hebben. Beide spitsen waren zeer bedrijvig en Anelka scoorde ook het openingsdoelpunt na prachtig voorbereidend werk van Frank Lampard. Aston Villa speelde verdienstelijk maar kon de achterstand niet ongedaan maken. Door de zege springen The Blues over Villa naar de derde stek.
 
Arsenal is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd een zege te boeken in de Premier League. The Gunners scoorden niet tegen middenmotor Sunderland. Arshavin kon bij zijn debuut in de basis niet voor de verlossende 1-0 zorgen. Door de nederlaag van Aston Villa naderen de Londenaren één puntje op de begeerde vierde plek, die een Champions League-ticket garandeert.
 
Ondertussen blijft koploper Manchester United de zeges aan elkaar rijgen. The Mancunians hadden wel de handen vol met Blackburn Rovers, dat aan de rust nog gelijke tred hield dankzij Roque Santa Cruz (1-1). Cristiano Ronaldo sleepte toch nog de volle buit binnen voor de landskampioen, dat zo de kloof van tien punten op Chelsea behoudt.
 
Bolton trok in het Reebok stadion aan het langste eind tegen West Ham United: 2-1. Twee doelpunten van James Beattie bezorgden Stoke City een punt tegen Portsmouth (2-2). Middlesbrough blijft in degradatiezorgen verkeren na een doelpuntloos gelijkspel tegen Wigan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties