Zorgt Tienen voor een stunt?

filip broos
| 2 reacties
Zorgt Tienen voor een stunt?
Foto: © SC

Kunnen de suikerjongens een eerste match van 2009 winnen of houdt STVV de 3 punten thuis?

Na het gelijke spel van vorige week tegen United waren de mensen het er over eens dat Tienen de 3 punten verdiende, het geleverde spel was ook beduidend beter dan de voorbije weken en dat doet vermoeden dat de ploeg langzaam maar zeker naar haar oude niveau teruggroeit.

Tienen kende tot nu toe een slechte terugronde met slechts 2 punten uit 6 wedstrijden. Voor de wedstrijd op staaien moeten de spelers zeker niet gemotiveerd worden en de hoop leeft stilletjes in Tienen dat er in Sint-Truiden iets te rapen valt. Voor de wedstrijd van vanavond kan oefenmeester  Nassen een beroep doen op een volledige kern, al zijn er enkele lichte twijfelgevallen: Haznadar (adductoren) en Dufoor, maar beiden zullen wellicht fit geraken. Ook Lunenburg is er weer bij na zijn schorsingsdag van vorige week. Verder was er ook plezierig nieuws te rapen op Tienen deze week, Triantafallidis werd de trotse vader van een zoontje, opvolging is dus verzekerd.

De kern: Schuermans, Peeters, Vanhees, Vandeput, Bogaerts, Neven, Belme, Thijs, Penga, Vandecauter, Dufoor, Van Impe, Da Silva, Lunenburg, Nelis en Haznadar

STVV is de leider in 2e klasse, de kanaries tellen 5 punten meer dan hun concurrent SK Lierse. In het vooruitzicht van de moeilijke verplaatsing naar Doornik en de topper tegen Lierse kan men zich geen puntenverlies veroorloven. Ook STVV heeft het niet gemakkelijk de laatste weken, zo werd er verloren op Olympic Charleroi en werd er slechts met 0-1 gewonnen op het veld van Namen. In de heenronde eindigde de wedstrijd op een 0-2 overwinning voor de kanaries.

Gezien het belang van de wedstrijd, het betreft hier een streekderby, besloot de Truiense trainer Brepoels slechts in laatste instantie zijn elftal vrij te geven, maar vast staat dat hij het zal moeten rooien zonder de geschorste Euvrard en de geblesseerden Charai en Debroux.
De kern: Mignolet,  Wagemakers, Vaesen, Cantaluppi, Deferm,  Mennes, Delorge, Chimedza, Siani, Wilmet, Sidibe, Muyters, Kose, Hendrickx en Antheunis
De wedstrijd wordt vanavond afgetrapt om 20u op Staaien en staat onder de leiding van de heer Vervecken. [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties