Opnieuw averij voor Inter?

Maarten Vandenabeele
| 9 reacties
Opnieuw averij voor Inter?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een week die volledig in het teken stond van Mourinho's uitbarsting en de gevolgen daarvan, is het voetbal zelf weer belangrijk. Op speeldag 27 trekt het geplaagde Inter naar revelatie Genoa. Juventus speelt de Turijnse derby.

Aan de vooravond van de levensbelangrijke wedstrijd in Manchester kan Inter het zich niet permitteren een snipperdag te nemen tegen Genoa. De voorsprong op Juventus werd kleiner en nieuw puntenverlies zou de stress alleen maar doen toenemen. Bovendien is Genoa in eigen huis tot nu toe onklopbaar.
Ibrahimovic (foto) is niet helemaal fit, maar Mourinho durft de Zweed niet opnieuw aan de kant laten. Vieira is geschorst en achterin zijn Samuel en Chivu onbeschikbaar, waardoor Materazzi misschien nog eens in de basis start.
Vanden Borre is nog steeds niet hersteld en mist de topper. Voor het overige heeft Gasperini geen personeelsproblemen.  Onder impuls van Motta en Milito hoopt de thuisploeg opnieuw te stunten.

Juventus treft met Torino een ploeg in vorm. De Granata verloren al een eind niet meer en tegen de eeuwige rivaal willen ze die reeks graag nog wat uitbreiden. Bij Juve is Legrottaglie geblesseerd en bovendien geschorst. Grygera raakt niet speelklaar, zodat Salihamidzic wellicht op de rechtsachter komt. Voorin maakt Del Piero weer de dienst uit, naast Trezeguet wellicht.
Torino wacht al 14 jaar op een derbyoverwinning. Novellino opteert voor Stellone en Ventola voorin en houdt Bianchi en Rosina achter de hand. Zanetti is geschorst.

AC Milan ontvangt Atalanta. Grote problemen voor Ancelotti, want zowel Ronaldinho als Kakà zijn niet fit geraakt. Ook Ambrosini (foto) is out, zodat de mogelijkheden voorin en op het middenveld beperkt zijn. Inzaghi en Pato zullen voor de doelpunten moeten zorgen.
Atalanta mist spelmaker Doni en diepe spits Floccari is twijfelachtig. Als hij afhaakt, komt Plasmati in de ploeg, want ook Vieri is onbeschikbaar.

Roma-coach Spalletti krijgt met Udinese zijn ex-ploeg op bezoek. De Romeinen, in een felle strijd voor een ticket voor de Champions League, moeten winnen, maar dat zal zonder Totti moeten gebeuren. De kapitein sukkelt alweer met de knie en ook zijn aantreden tegen Arsenal is heel onzeker. Perrotta is lange tijd out.
Bij Udinese is Quagliarella niet helemaal fit: wellicht start Floro Flores in zijn plaats.

Bologna staat opnieuw voor een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud. Thuis tegen Sampdoria wordt het best gewonnen. Mudingayi zal zijn handen vol hebebn om Cassano en Pazzini te helpen afstoppen: het nieuwe aanvalsduo van Samp speelde deze week Inter op een hoopje in de Coppa Italia.

De andere wedstrijden van de 27e speeldag:

Catania - Siena
Chievo - Cagliari
Fiorentina - Palermo
Lecce - Reggina
Napoli - Lazio
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties