Edman betaalt Heerenveen terug

Jimmy Wouters
| 2 reacties
Edman betaalt Heerenveen terug
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Edman heeft Heerenveen vergoed voor zijn overgang van de Friese club naar Tottenham Hotspur. De Zweed claimde een deel van de transfersom, maar beseft nu dat hij fout zat. Hij stort nu een deel van dat bedrag terug.

De Zweedse verdediger lag in de zomer van 2004 in de clinch met de Friese club. Edman claimde bij zijn vertrek naar Tottenham Hotspur contractueel recht te hebben op een deel van de transfersom terwijl Heerenveen dit ontkende.  Het meningsverschil leidde tot een arbitragezaak waarin de rechter Edman gedeeltelijk in het gelijk stelde. 

Jaren later besefte Edman dat hij fout zat. "Ik ben misleid. Ik had in die tijd nog niet in de gaten wat voor spelletjes er soms worden gespeeld in de voetballerij. Ik heb een grote fout gemaakt en die wil ik zo goed mogelijk herstellen.’’

Heerenveen moest volgens de rechter destijds 180.000 euro overmaken. "Ik kan mijn fout niet helemaal herstellen, omdat een gedeelte van het geld naar de zaakwaarnemer is gegaan, maar mijn aandeel heb ik teruggestort naar Heerenveen’’, aldus Edman die zijn spijt uitte voor wat gebeurd is. "Het spijt me dat het indertijd zo gelopen is. Heerenveen is erg belangrijk geweest voor mijn carrière."

Ook bij sc Heerenveen zijn ze tevreden dat alles nu achter de rug is. "Wij hebben altijd geweten dat we in ons recht stonden en nu hebben we ook gelijk gekregen", aldus directeur Yme Kuiper. "Het feit dat Edman zelf contact met ons heeft opgenomen is bijzonder en tekent de mens Edman. Niet iedereen zou zo handelen. De situatie zat hem echt dwars. Het is mooi dat deze kwestie uit de wereld is." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties