Swingend België zet meteen de toon

Jeroen Pyl
| 3 reacties
Swingend België zet meteen de toon
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een bijzonder efficiënt België heeft de eerste hindernis op weg naar het EK Futsal makkelijk omzeild. Macedonië ging met 6-0 onderuit in de Lotto Arena. Karim Chaibai nam drie treffers voor zijn rekening.

Onze Rode Duivels lieten in de eerste helft geen spaander heel van Macedonië. Na een korte studieronde knalde Karim Chaibai, na een één-twee met aanvoerder Karim Bachar (foto), de bal droog tegen dee touwen. Het begin van een sensationeel kwartier, zo bleek al snel.
 
Acht minuten later was het immers opnieuw raak voor België. Mustapha Aabbassi zette zich knap door op de rechterflank en bracht de bal tot bij de 20-jarige Yassine Achabar, die met een heerlijke deviatie de bal overhoeks tegen de touwen joeg.
 
De Belgen genoten met volle teugen en Aabbassi telde Macedonië volledig uit met een heerlijk puntertje in de linkerhoek na een hoekschop. Vier minuten later mocht Goran Pandilov alweer een bal uit zijn netten vissen na een tweede treffer van Chaibai.
 
De Algerijnse Belg rondde de tot dan toe mooiste aanval uit de wedstrijd af. Lucio werd prachtig diep gestuurd en schotelde Chaibai een niet te missen kans voor: 4-0. De bijzonder efficiënte Rode Duivels verlangden naar meer en kregen dat ook.
 
Karim Chaibai vervolledigde nog voor de pauze zijn hattrick door de Macedonische doelman te slim af te zijn. Jonathan Neukermans vond Chaibai met een lange bal, die op zijn beurt de uitkomende Pandilov met een subtiele baltoets passeerde. De 5-0 ruststand liet niet veel aan de verbeelding over.
 
In de tweede helft nam België de voet van het gaspedaal. De manschappen van bondscoach Benny Meurs vonden nog één keer de weg naar het doel via een persoonlijke actie van Zico. De Braziliaan recupereerde zelf de bal en liet Marjan Cvetkovski, die Pandilov was komen vervangen, kansloos met een diagonale plaatsbal.
 
Vrijdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Griekenland. Servië gaat tegen Macedonië op zoek naar een tweede driepunter. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties