Blazevic jent de Belgen: 'Wij pakken 6 op 6'

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Blazevic jent de Belgen: 'Wij pakken 6 op 6'
Foto: © SC

Miroslav Blazevic, de bondscoach van Bosnië-Herzegovina, heeft gereageerd op de uitspraken uit het Belgische kamp. Zo jent hij onze landgenoten door te stellen dat zij 6 op 6 zullen halen.

Francky Vercauteren, de assistent-bondscoach van de Rode Duivels, zei begin deze week dat ons land voor een 6 op 6 gaat tegen de Bosniërs. Die uitspraak is ook tot in Sarajevo geraakt waar HLN een gesprek had met de Bosnische bondscoach Miroslav Blazevic. "Om jullie te naaien: wij halen 6 op 6", spreekt hij krasse taal.

De 74-jarige Kroaat heeft de Rode Duivels goed bestudeerd. "Ik zag een ploeg met twee gezichten. België was fabuleus tegen de Spanjaarden maar speelde een zwakke vriendschappelijke pot voetbal tegen Slovenië. Jullie hebben nog een jonge ploeg die zoekt naar stabiliteit", aldus Blazevic.

Als bondscoach van Kroatië leidde hij zijn land in 1998 naar een derde plaats op het WK in Frankrijk. In Bosnië-Herzegovina zijn de verwachtingen in Blazevic hooggespannen. "Ze bekijken me hier als een tovenaar, als een garantie op succes. Ze vergeten hier wel dat ik ook afhankelijk ben van het materiaal. Objectief gezien is België zeker sterker. Ik heb schrik voor zaterdag want ik mis vier sleutelspelers", besluit Blazevic.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties