Bosnië (deel 1: de campagne)

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Bosnië (deel 1: de campagne)

Zaterdag staan de Rode Duivels tegenover Bosnië. Hoog tijd om kennis te maken met de Oost-Europese outsiders van groep 5. Vandaag deel 1: De nationale en Europese campagne.

De WK-campagne
 
Bosnië begon zijn voorrondecampagne in Spanje ei zo na met een stunt. Toch moesten de Balkanjongens zich door een doelpunt van David Villa (foto) gewonnen geven: 1-0.
 
De eerste thuiswedstrijd zette het orde op zaken door Estland met ruime 7-0 cijfers te verslaan. Ter vergelijking: de Belgen haalden het van de Esten met de hakken over de sloot (3-2).
 
Vervolgens verloor Bosnië nipt met 2-1 in Turkije. Dzeko had de ploeg op voorsprong gebracht maar de Turken konden de scheve situatie alsnog rechttrekken.
 
In hun vierde partij veegden ze Armenië met 4-1 van de mat waardoor de Bosniërs nu zes punten tellen. En dat is slechts een puntje minder dan de Belgen. 
 
Europees voetbal
 
Bosnië scheert niet bepaald hoge toppen in Europa. Landskampioen FK Modrica schakelde in de eerste voorronde van de Champions League het Albanese Dinamo Tirana uit, maar ging daarna met 5-0 onderuit tegen Aalborg. Ook de terugwedstrijd werd verloren.
 
In de Uefa Cup doorspartelden zowel Zrinjski Mostar als Siroki Brijeg de eerste kwalificatieronde (ten koste van respectievelijk FC Vaduz en KF Partizani). In de twee ronde kregen beide clubs echter slaag van Braga en Besiktas.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties