Dan toch geen Sporting Limburg?

Dan toch geen Sporting Limburg?

Een deel van de leiding van zowel Roda JC als Fortuna Sittard gelooft niet meer in het slagen van een fusie. Men is niet overtuigd van de resultaten van de stuurgroep, die de fusie voorbereidt.

Hoewel er met twaalf geïnteresseerde bedrijven is gesproken, zijn er nog altijd geen handtekeningen gezet. Ook is er te weinig duidelijkheid over zaken als de schuldsanering en de loopplankfinanciering. "Als dit het is, hoeft het voor ons niet", aldus een bron binnen Roda.

De Fortuna-top zou inmiddels achter de schermen aan het werk zijn om de eerstedivisionist zelfstandig te laten voortbestaan. De kans bestaat dat de club schuldenvrij aan de nieuwe competitie kan beginnen, zo schrijft De Limburger. "Het bouwconsortium dat belast is met de ontwikkeling van het stadion is volgens diverse ingewijden bereid een belangrijk deel van de schulden van Fortuna te saneren. Een van de belangrijkste voorwaarden die de bouwbedrijven stellen is dat de fusie met Roda JC niet doorgaat. De Fortuna-leiding zit begin volgende week met de bouwbedrijven om de tafel."

Roda JC is niet blij met de poging van Fortuna om zelfstandig te blijven voortbestaan. "Als dit waar is, is dat alleen al voor ons reden te stoppen met de fusiebesprekingen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties