Lazio nog steeds woedend om vertrek van Macheda

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Lazio nog steeds woedend om vertrek van Macheda

Federico Macheda speelde zich zondag in de kijker door diep in blessuretijd zijn club Manchester United alsnog de zege te bezorgen tegen Aston Villa. Bij zijn vorige club Lazio Roma zijn ze nog steeds woest op het vertrek van de nu 17-jarige spits.

"Het is te schandalig voor woorden wat sommige clubs uithalen om jeugdspelers aan te trekken. Normen en waarden vervagen. Het woord etiquette is blijkbaar onbekend", foetert Lazio-voorzitter Claudio Lotito vandaag in de toonaangevende Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

In veel landen is het momenteel verboden om spelers onder de zestien jaar een professioneel contract voor te schotelen. In Engeland is dat niet het geval. Het zorgde er de voorbije jaren voor dat veel Engelse clubs jonge erg talentvolle spelers verleiden om nu al de overstap te maken. "De clubs melden zich bij hun ouders en bieden veel geld en een interessante baan. Veel spelers komen uit arme families en kunnen zo'n aanbod gewoon niet weigeren", zegt Lotito nog.

"Uiteindelijk wegen de economische belangen zwaarder door dan de sportieve. Van eerlijke concurrentie is al lang geen sprake meer. Het is een veemarkt geworden en zo worden jonge spelers ook behandeld: als vee", besluit Lotito. Naast Macheda is er bij Manchester United nog een jonge Italiaan vast onder contract. Het gaat om Davide Petrucci, overgenomen van AS Roma. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties