KV Mechelenfans krijgen steun van hogerhand

Nico Wieme
| 43 reacties
KV Mechelenfans krijgen steun van hogerhand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Supportersfederatie Profclubs steunt de boycot van de KV Mechelenfans naar aanleiding van het beperkte aantal tickets dat Germinal Beerschot hen ter beschikking heeft gesteld.

De supportersfederatie van KV Mechelen besliste onlangs dat geen enkele bus de verplaatsing naar het Kiel zal maken omdat Germinal Beerschot voor de Maneblussers slechts 675 tickets voorziet.

 

De Mechelaars krijgen nu de steun van de Supportersfederatie Profclubs (SfP), die het stadsbestuur van Antwerpen vorig seizoen al een rode kaart gaf voor de beslissing om in het Olympisch Stadion maximaal 675 bezoekers toe te laten.

 

“Hoezeer wij begrip hebben voor de commerciële belangen van de clubs, het evenwicht is reeds lang verstoord en de balans neigt steeds verder weg van waar het eigenlijk om gaat: sportieve prestaties van twee ploegen, aangemoedigd door hun supporters”, laat Dirk Vos, voorzitter van de SfP weten. Volgens Vos raakt deze evolutie aan de kern van het voetbalgebeuren en hij vreest dan ook dat het voetbal hierdoor op termijn schade zal ondervinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties