La Louvière bestaat volgend seizoen niet meer

Mathias Dumarey
| 11 reacties
La Louvière bestaat volgend seizoen niet meer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

La Louvière bestaat volgend seizoen niet meer. Dat zegt voorzitter Olivier Michel, de voorzitter van de ex-eersteklasser. De club kampt nog altijd met zware financiële zorgen.

"We lagen met onze club al op intensieve zorgen en ondertussen krijgen we al palliatieve zorgen toegediend. Iedereen weet dat de dood daarop volgt", zegt vereffenaar Olivier Michel in LDH. "Ik heb de spelers al gevraagd of ze het seizoen gratis willen afsluiten. Ze hebben allemaal unaniem hun zegen gegeven." De schuldenberg zou zo'n drie miljoen euro bedragen.

Op 27 juni zal de Henegouwse club de schrapping aanvragen bij de Belgische voetbalbond. De bond kan ook beslissen om de La Louvière al vroeger te schrappen. Momenteel staan de groenwitten op een barrageplaats. Er moeten nog twee speeldagen afgewerkt worden.

Het ziet er naar uit dat La Louvière volgend seizoen helemaal opnieuw zal beginnen in de provinciale reeksen van Henegouwen. Drie jaar geleden degradeerde de club nog uit de eerste klasse, maar door de zaak-Ye moest het direct naar derde klasse. In 2003 won de club de Belgische beker en mocht het het jaar nadien Europees spelen tegen Benfica Lissabon. Ariël Jacobs, nu trainer van RSC Anderlecht, was er toen trainer. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties