Mourinho: 'Italië is drama voor trainers'

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Mourinho: 'Italië is drama voor trainers'
Foto: © SC

José Mourinho (foto), trainer van Inter Milaan, lijkt in zijn eerste seizoen in Italië al meteen de scudetto binnen te halen. Toch heeft de flamboyante Portugees het niet echt naar zijn zin in het Italiaanse calcio.

"Voor een voetbaltrainer is werken in Italië gewoonweg een drama. Je kan hier echt niets opbouwen. Het gaat er alleen om om hier een of twee jaar te overleven. Als je voor de titel gaat, dan moet je die ook halen. Anders is het een ramp", aldus José Mourinho.

De Portugees denkt met veel heimwee terug naar zijn periode als coach van Chelsea. "In Engeland kan je bouwen aan een team voor de toekomst en het voetbal is er ook veel mooier. Engeland is voor coaches echt wel het paradijs. Arsène Wenger werkt in alle kalmte. Arsenal won wel al jaren geen prijs, maar blijft wel fantastisch werken met jonge spelers. Dat geldt ook voor Rafael Benitez die weer geen kampioen zal worden met Liverpool, maar zijn contract wordt er wel verlengd", gaat Mourinho verder.

Het frustreert Mourinho mateloos dat Italië een echt trainerskerkhof is. "Er zijn dit seizoen al zo'n tien coaches ontslagen. Ze zijn hier gefixeerd op punten en resultaten." De Portugees is echter niet van plan om zomaar weg te trekken uit de laars. "Ik heb hier wel nog een contract voor drie seizoenen", besluit hij in La Gazzetta dello Sport.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties