Rechter wil testmatchen bij Belgacom, BeTV doet nieuw bod

Anthony Van der Planken
| 32 reacties
Rechter wil testmatchen bij Belgacom, BeTV doet nieuw bod
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De testwedstrijden om de titel tussen Anderlecht en Standard moeten op Belgacom TV worden uitgezonden. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg beslist, zo weet Le Soir. Concurrent BeTV deed echter een nieuw bod.

Belgacom betaalt jaarlijks bijna 50 miljoen euro voor de televisierechten van de Jupiler Pro League, maar mag van Anderlecht en Standard vreemd genoeg de ontknoping van het seizoen niet uitzenden. De rechten van de testwedstrijden om de titel worden immers apart verkocht door de betrokken clubs.

Op basis van zijn contract heeft Belgacom echter wel een belangrijk voordeel: als de telecomreus minstens evenveel neerlegt als de hoogste bieder, mag het de testwedstrijden uitzenden. Het duo BeTV - Telenet bood afgelopen maandag 400.000 euro. Belgacom ging net boven dat bod, maar de clubs weigerden. Anderlecht en Standard willen immers een slordige 1 miljoen euro vangen.

Dat stuitte op grote onvrede bij Belgacom. De telecomreus stapte gisterenavond naar de rechter en kreeg in kort geding ook gelijk: op basis van zijn voordeelclausule mag Belgacom de wedstrijden wel degelijk uitzenden. Het bood immers evenveel als de concurrentie en voldeed zo aan de voorwaarden van het contract.

De rechter legde Anderlecht, Standard én de Pro League bovendien een fikse dwangsom op. Als de clubs hun contract met Belgacom niet naleven, wacht hen een boete van zo'n 3 miljoen euro.

Vanmiddag komen de clubs en Belgacom samen in Brussel. Daar hopen ze toch nog tot een onderhandeld akkoord te komen.

*UPDATE* Belgacoms Waalse concurrent, BeTV, zou rond 14 uur een nieuw bod hebben gedaan. Dat meldt La Dernière Heure. De betaalzender zou zo'n 700.000 euro hebben geboden, maar dan enkel voor de allesbeslissende terugmatch. Normaal gezien krijgt Belgacom wel opnieuw de kans om het bod te evenaren. Als BeTV de rechten binnenhaalt, komt de terugwedstrijd in Vlaanderen wellicht bij Telenet op het scherm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties