Kranten zijn het eens: "Standard heeft meer kwaliteit"

Mathias Dumarey
| 26 reacties
Kranten zijn het eens: "Standard heeft meer kwaliteit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de heenwedstrijd tussen Anderlecht en Standard in het kader van de testmatchen zijn de kranten het eens. Standard heeft gewoon meer kwaliteit dan het huidige Anderlecht en mag het meest aanspraak maken op de titel.

Standard wordt de hemel ingeprezen voor zijn eerste helft op Anderlecht maar tegelijk is er de kritische noot dat de Rouches de zaak toen al hadden moeten afmaken. De krant HNB kwam met de meeste gepaste samenvatting op de proppen. "Standard heeft zonder meer het meeste kwaliteit in de ploeg, Anderlecht heeft de meeste ervaring. Alleen ontbreekt bij hen nu de klasse die ze bij de testwedstrijden in 1986 tegen Club Brugge wel hadden."

HLN vond Anderlecht een ontgoocheling over de hele lijn. "Standard was een horde
bloedhonden, Anderlecht hooguit wat keffende Maltezers. Mentaal bleken de Rouches, ondanks hun jeugdige leeftijd, een heel stuk rijper."

Sommige kranten verwijzen naar de angst voor een gele kaart en schorsing bij een aantal Anderlecht-spelers waardoor die mak voor de dag kwamen. "Die vrees zullen ze zondag niet meer hebben waardoor ze hun voetje niet meer zullen terugtrekken", denken ze bij LDH. Alle kranten zijn het er ook over eens dat Anderlecht hoedanook een grote wedstrijd zal moeten spelen op Sclessin om alsnog een dertigste landstitel te mogen bijschrijven op hun palmares.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties