Heerenveen gaat stadion weer uitbreiden

Jimmy Wouters
| 4 reacties
Heerenveen gaat stadion weer uitbreiden
Foto: © SC

sc Heerenveen heeft plannen om het Abe Lenstra Stadion uit te breiden. De club wil de westvleugel met 6000 plaatsen vergroten, waardoor de capaciteit van het Abe Lenstra Stadion op 32.000 komt te liggen.

Het plan is om de huidige hoofdtribune in westelijke richting op te schuiven en een extra verdieping te realiseren. Op die manier worden er niet alleen zesduizend extra zitplaatsen gecreëerd, maar komen er ook meer ruimten voor sponsoren en de eigen werknemers.

Volgens directeur Yme Kuiper is er sprake van een complexe ingreep. "De uitbouw in westelijke richting is goed te doen. Pas als we de hoogte in gaan en in moeten grijpen in de bestaande verdiepingen, wordt het moeilijker. Vooral omdat de verbouwing in korte tijd gerealiseerd moet worden. Om al te veel hinder te voorkomen, moet de klus tussen twee seizoenen in geklaard worden.’’

De verbouw is volgens Kuiper zeker lonend. "Op deze manier creëren we een groot aantal extra plaatsen, terwijl het stadion slechts aan één kant verbouwd wordt. De verbouwing biedt ons bovendien de gelegenheid om het bestaande gedeelte, dat uit 1993 dateert, weer volledig up-to-date te maken. Er komt meer ruimte voor onder andere kleedkamers, krachthonk, pers en de fanshop.’’

Als de plannen doorgaan, start de verbouw in het voorjaar van 2011. Voor het begin van het seizoen 2012 – 2013 moet de uitbreiding gerealiseerd zijn. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties