Vermaelen staat bijzonder dicht bij Arsenal

Philippe Crols
| 21 reacties
Vermaelen staat bijzonder dicht bij Arsenal
Foto: © SC

Thomas Vermaelen speelt volgend seizoen zo goed als zeker voor het Engelse Arsenal. De onderhandelingen zitten in de laatste fase.

Arsenal zou volgens diverse bronnen 12 tot 13 miljoen euro op tafel leggen voor Thomas Vermaelen (foto). De verdediger staat momenteel nog onder contract bij Ajax. Daar speelt hij sinds 2004. Afgelopen seizoen was onze landgenoot er zelfs aanvoerder.

Vermaelen zou inmiddels ook al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Arsenal en op enkele details na is de deal rond. Als alles goed gaat tekent hij in het begin van volgende week een overeenkomst voor de komende vier seizoenen.

Als de Gunners daadwerkelijk het bovenvermelde bedrag betalen voor Vermaelen, dan wordt de verdediger de op één na duurste transfer uit de Belgische voetbalgeschiedenis. Alleen voor Marouane Fellaini werd meer geld op tafel gelegd. Everton kocht hem vorige zomer voor 20 miljoen weg bij Standard.

Vermaelen zou naast Marouane Fellaini (Everton), Vincent Kompany (Manchester City) en Ritchie De Laet (Manchester United) de vierde Belg in de Premier League worden. [MDN]


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties