Real Madrid: "Wij zullen geen geldproblemen krijgen"

Mathias Dumarey
| 27 reacties
Real Madrid: "Wij zullen geen geldproblemen krijgen"
Foto: © SC

Real Madrid heeft al 160 miljoen euro (!) uitgegeven aan de transfers van Ricardo Kaká en Cristiano Ronaldo. Mogelijk zijn dat niet de laatste aankopen van 'de Koninklijke'. Voorzitter Florentino Perez (foto) benadrukt dat er geen geldproblemen komen.

Aan het persagentschap Reuters zegt Florentino Perez dat de uitgaven onder meer zeker terugverdiend zullen worden door het meer verkopen van toegangstickets. "Om het uitgegeven geld terug te verdienen, richten we ons op drie punten. We willen namelijk meer toegangskaarten verkopen bij de wedstrijden, de leningen die we bij de bank hebben, zullen we verhogen en ook de economische waarde van de club zal normaal gezien verhogen", aldus de Real-voorzitter die met de aankopen van Ricardo Kaká en Cristiano Ronaldo zijn verkiezingsbeloften inlost.

Perez benadrukt ook dat Real Madrid genoeg inkomen genereert om de ongewone uitgaven van de afgelopen week niet te zwaar te laten doorwegen. Het is overigens niet de eerste keer dat Real onder zijn bewind veel geld uitgeeft voor nieuwe spelers. In zijn eerste periode als voorzitter van 2000 tot 2006 haalde hij ook al de toenmalige supersterren Luis Figo en Zinédine Zidane naar het Estadio Santiago Bernabeu. Met de twee nieuwe transfers is Perez ervan overtuigd dat hij de club niet in financiële moeilijkheden heeft gebracht. "Real heeft een inkomen van 400 miljoen euro per jaar en dat komt voort uit drie bronnen: de ticketverkoop, de verkoop van televisierechten en de inkomsten van de merchandising."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties