Bij Lille OSC is er sprake van kleine trainerssoap

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bij Lille OSC is er sprake van kleine trainerssoap

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rudi Garcia, twee weken geleden nog de laan uitgestuurd bij Lille OSC, is bij de Noord-Franse club weer in de armen gesloten. Hij keert terug nadat algemeen directeur Xavier Thuillot door het bestuur werd ontslagen.

Op 2 juni jongstleden werd Rudi Garcia ontslagen. Die beslissing werd eigenhandig genomen door algemeen directeur Xavier Thuillot. Beiden konden niet langer door dezelfde deur. Nu blijkt dat bijlange niet iedereen van het Lille-bestuur achter die beslissing stond. Woensdag besliste het bestuur van Les Dogues zelf om Xavier Thuillot te ontslaan. Op die manier lag de weg voor Garcia weer open om terug te keren. Dat gebeurde prompt en de oefenmeester tekende een nieuw contract tot de zomer van 2012.

Lille had eerder geprobeerd om Paul Le Guen naar het noorden van Frankrijk te halen. De ex-trainer van Paris St.-Germain was er de topkandidaat om er volgend seizoen coach te worden. De onderhandelingen tussen beide partijen draaiden echter op niets uit. Garcia loodste Lille vorig seizoen naar een knappe vijfde plaats waardoor de club volgend seizoen Europa in mag en zal deelnemen aan de Europa League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties