Scheidsrechter van het jaar gebuisd op theorie

Mathias Dumarey
| 33 reacties
Scheidsrechter van het jaar gebuisd op theorie
Foto: © SC

Jérôme Efong Nzolo (foto) is gebuisd op zijn theoretisch examen van de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC). Hij haalde niet de vereiste 7 op 10. Zaterdag kan hij het nog eens opnieuw proberen door middel van een herexamen.

Elke scheidsrechter moet een theoretisch examen afleggen en moet daarop 7 op 10 behalen. Bij het examen van de CSC zijn er tien multiplechoicevragen. Voor Jérôme Efong Nzolo en Christophe Delacour was het dit jaar blijkbaar te moeilijk en beiden moeten aanstaande zaterdag op herhaling.

Scheidsrechterexamens bevatten vaak speciale vragen van het genre 'wat als de bal op de dwarsligger blijft liggen?', maar volgens nogal wat scheidsrechters zaten er dit jaar niet echt speciale vragen in.

Indien Nzolo en Delacour zaterdag geen herexamen kunnen afleggen, moet hij het maken op zaterdag 22 augustus. Tot dan zou Nzolo geen wedstrijden mogen leiden. Als Nzolo een tweede keer zou falen, is zijn scheidsrechterscarrière in gevaar. Volgens het reglement moet de scheidsrechter dan terugkeren naar de provinciale reeksen. De CSC kan evenwel afwijken van dat principe en het geval bespreken. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties