AA gent wint ook tweede oefenpot.

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties

Gent won, onder het bewonderende oog van ruim 1000 toeschouwers, ook zijn 2de oefenmatch tegen een derdeklasser. In een zwoele, tropische sfeer, werd het een verdiende 0-2 overwinning tegen KSV Oudenaarde, dat pas deze week de trainingen hervatte.

Gent liet zijn volledige kern opdraven op het veld van derdeklasser Oudenaarde. De geblesseerden Olufade en Thys namen plaats in de tribune. Enkel Ruiz was nergens te bekennen. De thuisploeg had slecht enkele trainingen in de benen en kon zich tegen een sterk gestart Gent enkel beperken tot overigens uitstekend verdedigend werk. Vooral kleurling Larbie – anderhalf jaar geleden nog in 2de provinciale actief – oogstte van vriend en tegenstander open doekjes. Doelman Malfait pakte uit met enkele geslaagde reddingen op vrijschoppen van Azofeifa en Maric. Hij voorkwam ook verder onheil op een dichte poging van Leye en had kort voor de rust een wereldsave in huis op een dichte knal van een heel bedrijvige Maric. Gent scoorde op het half uur met een enig mooie treffer: De zeer aanwezige Maric kronkelde zich op links voorbij enkele tegenstanders en zijn voorzet werd voorbij de tweede paal in één tijd staalhard binnengetrapt door nieuwkomer Lepoint. Oudenaarde probeerde er toch al voetballend uit te komen, maar het was enkel Schamp die na een persoonlijk actie doelman Boeckx echt in de problemen bracht. Duarte (AAG) en Dekeukeleire (KSVO) dienden op slag van rust te worden vervangen met een bloedende hoofdwonde, na een kopduel. Achteraf bleek de schade voor beiden nogal mee te vallen.

Gent wisselde nagenoeg een volledig elftal aan de rust en ook Oudenaarde ging de erg verjongde toer op. Met Desmet, De Coker, Wallez, Pareyn en Martens liet het liefst 5 spelers rondlopen van nauwelijks 18 jaar oud. Maar 2de doelman Balcaen, die aan de rust Malfait verving wou niet onderdoen voor de nummer 1 van de thuisploeg en stopte met brio pogingen van Coulibaly, Maric, Grondin en een bijzonder gretig ingevallen El Ghanassy. Na een concentratiefoutje in de verdediging bood Coulibaly Tim Smolders (foto) de 0-2 aan. In de slotfase moest Jorgacevic zijn klasse nog tonen op een dichte poging van Joris Brewaeys.

Na de wedstrijd namen de Gentse spelers ruim de tijd om te stoeien met de jonge supporters, die probleemloos de neutrale zone mochten betreden en op die manier konden genieten van de aanwezigheid van hun idolen. Een gebaar dat enorm werd geapprecieerd door het talrijk opgekomen publiek.

Doelpunten:

32’ 0-1 via Lepoint,

66’ 0-2 via Smolders.