Kortrijk houdt Valenciennes in bedwang

De Nijs Michael

Kortrijk heeft de eerste serieuze test uit deze oefencampagne goed doorstaan. De West-Vlamingen speelden 1-1 gelijk tegen de Franse eersteklasser Valenciennes. De eindstand stond al bij de rust op het scorebord.

De partij kon nochtans nauwelijks slechter beginnen voor Kortrijk. Na amper twee minuten gaf Sebo Glenn Verbauwhede het nakijken. De laatst genoemde voorkwam even later zelfs een dubbele Franse voorsprong. Het eerste rood-witte gevaar kwam er via Tom Soetaers, maar hij krulde zijn vrije trap naast.

Ibou en Kums kregen later in de eerste helft nog kansen op de gelijkmaker, maar geen van beiden kon de netten laten trillen. Tot Ibou vijf minuten voor de pauze alsnog raak trof, hij verschalkte de Franse doelman met een knap stiftertje.

In de tweede helft was Valenciennes de betere ploeg, maar de Fransen zorgden amper voor dreiging. Kortrijk was zelfs dicht bij de winnende treffer, maar Davy De Beule kwam centimeters te kort om een voorzet van Leon Benko binnen te tikken. Diezelfde De Beule schoot even later van dichtbij over, maar gesoord werd er niet meer. De partij eindigde dus op 1-1.

Opstelling KV Kortrijk: Verbauwhede, Reina (46' Hempte), Verbrugghe, De Ly, Calvo (46'Lazarevic), Belhocine, Pavlovic, De Beule, Soetaers, (58' Benko), Kums (46' Capon), Ibou (63' Cremer).

Doelpunten: 2' Sebo 1-0, 40' Ibou 1-1.