Anderlecht verslaat Slovan Liberec

De Nijs Michael
| 17 reacties

Anderlecht blijft voorlopig onklopbaar in deze oefencampagne. De Brusselaars wonnen eerder al van Knokke, Eendracht Aalst en Doornik. Zenit Sint-Petersburg bleef steken op 2-2. Vanavond ging het Tsjechische Slovan Liberec voor de bijl, het werd 1-3.

Anderlecht maakte afgelopen dinsdag indruk in de wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg, maar tegen Slovan Liberec liep het aanvankelijk minder goed voor de Brusselaars. De Tsjechische eersteklasser kreeg meteen een kans via Keric, maar Proto gaf geen krimp. Paars-wit reageerde enkele minuten later via Marcin Wasilewski, Jelle Van Damme kwam centimeters te kort om de voorzet in doel te verwerken.

Anderlecht nam de wedstrijd vervolgens in handen, maar Chatelle, Reynaldo en Bulykin kwamen telkens te laat om de openingstreffer op het bord te schieten. Na tien minuten liepen de Brusselaars tegen een scherpe counter aan, Keric zorgde voor de 1-0 voorsprong van de Tsjechen. Lang heeft Slovan Liberec niet van die voorsprong kunnen genieten want amper twee minuten later kreeg Sporting een strafschop na een fout op Reynaldo. Wasilewski zette de elfmeter om.

Na de gelijkmaker haalde paars-wit de voet van het gaspedaal, waardoor de match weer in het voordeel van de Tsjechen kantelde. Slovan Liberec kon dat overwicht niet omzetten in een doelpunt, de paal en het fout afgestelde vizier van Keric kenden genade voor de Brusselaars. De partij bleef onvoorspelbaar, want na een half uur was het plots weer Anderlecht dat het voortouw nam. Er vloeide echter geen doelpunt voort uit de voorzet van Gillet en het schot van Reynaldo. Tien minuten voor de pauze mocht paars-wit dan toch juichen, Bulykin trapte de 1-2 tegen de touwen na een corner. Slovan Liberec reageerde nog, maar Dokal en Keric konden hun schot niet binnen het kader houden.

In de tweede periode kwam het eerste gevaar van Anderlecht. De vrije trap van Iakovenko kon de Tsjechische doelman echter niet verontrusten. Slovan nam de wedstrijd vervolgens even in handen, maar de ingevallen Michaël Cordier en de deklat hielden de voorsprong van paars-wit op het bord. De partij bleef leuk op en neer gaan. Een poging van Juhasz werd overgetikt, de Tsjechen kopten centimeters over en Biglia en De Sutter kwamen net te laat om de 1-3 binnen te tikken. Ook Mukendi kwam dicht bij de 1-3, maar hij vond de Tsjechische goalie op zijn weg. In de slotfase kon Anderlecht de zege toch veiligstellen via De Sutter, hij schoot een voorzet van Diandy in doel. De Tsjechen dreigden nog één keer, maar Cordier gaf geen krimp. De wedstrijd eindigde dus op 1-3.

Anderlecht: Proto (46' Cordier), Van Damme (46' Deschacht), Kruiswijk (46' Juhasz), Bernárdez (63' Mazuch), Wasilewski (46' Biglia), Iakovenko, Gillet, Polak (46' Sare), Chatelle (63' Diandy), Reynaldo (63' Mukendi), Bulykin (63' De Sutter).

Doelpunten: 13' Keric (1-0), 15' Wasilewski (1-1, pen), 35' Bulykin (1-2), 81' De Sutter (1-3)