Kortrijk overklast Ronse

De Nijs Michael
| 2 reacties

KV Kortrijk oefende gisteren tegen tweedeklasser SK Ronse. De West-Vlaamse topklasser kende niet de minste problemen met de taaie tegenstander, Ronse kreeg een 6-1-pandoering om de oren.

De partij kon nauwelijks beter beginnen voor Kortrijk, al na drie minuten mochten de rood-witten vieren. Leon Benko brak de ban op aangeven van Tom Soetaers. Toch liet Ronse zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank brengen, Kortrijk had zelfs de hulp van de lat nodig om een gelijkmaker te voorkomen. Na een kwartier kon Leon Benko de partij echter in een beslissende plooi leggen, de zomeraanwinst van Kortrijk scoorde na een voorzet van de Finse tester Henri Myntti

Een minuut later kon Ronse de boeken helemaal sluiten. Brecht Capon rolde de bezoekende verdediging op en scoorde de 3-0. Myntti bleef zich in de kijker spelen en na amper zestien (!) minuten zorgde de Fin voor de 4-0. Benko en Soetaers konden de stand nog hoger laten oplopen, maar beiden verzuimden dat. Sven Kums scoorde wel, op het half uur zorgde de ex-Anderlechtspeler voor de 5-0-ruststand.

In de tweede helft haalde Kortrijk de voet van het gaspedaal en daar moest Kristof Van Hout de gevolgen van dragen. De doelman kon een eerste goede poging van Ronse nog verijdelen, maar na 51 minuten konden de bezoekers toch de eerredder scoren. Benko, Soetaers en Ibou kregen nog kansen, maar het slotwoord was uiteindelijk voor Rob Claeys. Hij scoot de 6-1-eindcijfers tegen de touwen.

Kortrijk: Van Hout, Reina, Lazarevic (65' Lahaye), Udoh (65' Claeys), Verbrugghe, Pavlovic (65' Calvo), Soetaers (82' Vervaecke), Kums, Capon (82' Barbosa), Benko, Myntti (65' Ibou)

Doelpunten Kortrijk: 3' Benko 1-0, 12' Benko 2-0, 15' Capon 3-0, 16' Myntti 4-0, 31' Kums 5-0, 87' Claeys 6-1