Distin wordt bij Everton de opvolger van Lescott

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Distin wordt bij Everton de opvolger van Lescott
Foto: © SC

De 31-jarige Fransman Sylvain Distin wordt bij FC Everton de opvolger van Joleon Lescott. De Engelse international vertrok eerder naar Manchester City. Distin werd weggehaald bij het noodlijdende FC Portsmouth.

Enkele dagen geleden nog had de manager van FC Portsmouth, Paul Hart, laten weten dat hij absoluut niet wilde dat zijn kapitein Sylvain Distin de club zou verlaten omdat hij een te belangrijke pion is. Zelf had de Fransman zijn zinnen gezet op een andere club. Aanvankelijk leek het dat Aston Villa de belangrijkste gagadigde zou zijn, maar uiteindelijk is het FC Everton geworden.

"De formaliteiten zijn afgerond. Nadat Distin me had duidelijk gemaakt dat hij naar Everton wilde komen, heeft de voorzitter snel gehandeld. Momenteel is Distin onderweg voor de medische keuring", liet Everton-directeur Robert Elstone weten.

Volgens de Engelse media zou de club van onze landgenoot Marouane Fellaini een transferbedrag van 5,5 miljoen euro betaald hebben. Distin moet op Goodison Park Joleon Lescott doen vergeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties