Supporters blijven toestromen bij STVV

Supporters blijven toestromen bij STVV
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sint-Truiden doet het bijzonder goed in de hoogste afdeling. De promovendus strijdt zaterdag met Anderlecht zelfs om de eerste plaats in de Jupiler Pro Leauge. Die sterke prestaties vertalen zich ook op de tribunes.

In amper drie weken tijd kreeg Sint-Truiden er vijf nieuwe supportersclubs bij, weet HBvL. "STVV is gekend als club met hondstrouwe supporters, maar na een paar jaar tweede klasse vallen er toch telkens een aantal weg", vertelt Bart Champagne, voorzitter van de overkoepelende Supportersfederatie. "Gelukkig vinden die de weg snel terug naar Stayen. Het aantal is intussen alweer aangegroeid tot 14 en nieuwe clubs zijn meer dan welkom."
 
"Uiteraard speelt de voorrang die de supportersclubs genieten op zitplaatsen in de bussen op verplaatsing daarbij een grote rol", beseft Champagne. "Het aantal bussen is al vervijfvoudigd en toch kunnen wij nu al de vraag naar tickets niet meer aan. Gelukkig wordt er naar een oplossing gezocht."

"De wedstrijd tegen Anderlecht heeft altijd iets speciaals, dan voelt men de spanning en de magie", kijkt Champagne terug en vooruit. "Zij blijven een topclub. Het gaat niet enkel om drie punten, ook de eerste plaats staat op het spel. Ik roep alle supporters op om zaterdag het stadion geel-blauw te laten kleuren. Onze twaalfde man moet meer dan ooit op een sportieve manier in actie komen. In mijn dromen zie ik STVV al als leider in de hoogste klasse. Hopelijk laat de werkelijkheid ons zondag niet in de steek."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties