Supporters maken amok in het Stockholm stadion

viki meeuwis

In de Allsvenskan werden maandag en dinsdag nog de laatste wedstrijden van de 22e speeldag afgewerkt.

Twee doelpunten in twee minuten tijd beslisten de wedstrijd tussen BK Häcken en AIK. De Braziliaan Antonio Flavio scoorde zijn eerste goal voor AIK en amper twee minuten later was het de beurt aan Ivan Obolo om te scoren na een goede pass van Martin Mutumba. De thuisploeg had eerder een heel goede kans gekregen om op voorsprong te komen maar de bal ging op de binnenkant van de paal. Häcken bleef aandringen maar slaagde er niet in om de bal in doel te krijgen. In de tweede helft kon AIK stand houden en zo ging het met de drie punten aan de haal. Dat betekent ook dat AIK opnieuw aan de leiding komt in de Allsvenksan.

Malmö won met 2-1 van Djurgården in het Stockholm Stadion maar die uitslag is niet wat men van deze match zal onthouden. Met een kwartier te spelen zag scheidsrechter Michael Lerjéus zich genoodzaakt om de match stil te leggen. Djurgården begon het best en ging na twintig minuten aan de leiding via een doelpunt van Christer Youssef. Iets na het half uur kon Edward Ofere de gelijkmaker binnenwerken. Een ander doelpunt van Ofere werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de rust kon Ofere de bal alsnog in doel krijgen en zo ging Malmö aan de leiding met een 1-2 voorsprong. De bezoekers hadden nu het spel volledig in handen en dat zette kwaad bloed bij het thuispubliek. Malmö kreeg een hoekschop toegewezen die door Rick Kruys werd genomen. Het publiek liet zich nog maar eens van zijn slechtste kant zien en begon met flessen naar Kruys te gooien. In de heisa die daarna volgde kreeg Jan Tauer een rode kaart toegewezen wat de gemoederen nog meer verhitte en enkele supporters gingen zelfs het veld op. Ref Lerjéus besloot dan om de wedstrijd stil te leggen. Na een tien minuten werd er opnieuw verder gespeeld. Na het zoveelste verlies staat Djurgården nu met zestien punten laatste in de stand.

Örgryte behaalde de vierde zege van het seizoen binnen. Het won gisteren van Halmstads BK. Halmstad ging kort voor de rust op voorsprong via een goal van Marcus Olsson. De jongens van Hareide gaven echter niet op en na de rust leverde dat de gelijkmaker op. Marcus Allbäck met een goede pass naar Alvaro Santos die de bal binnenwerkte. In de slotfase kon Alexander Mellqvist het winnende doelpunt scoren. Eeng goede zaak voor Örgryte dat nu voorlaatste staat met zeventien punten.