Euvrard: "Een nederlaag zou een patat zijn"

Euvrard: "Een nederlaag zou een patat zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Euvrard is een curiosium. Als 27-jarige West-Vlamingen is hij met Sint-Truiden al aan zijn vierde Limburgse club toe. In 2002-2003 verdedigde hij de kleuren van Racing Genk. Vanavond wil hij zijn ex-club dieper in het moeras duwen.

“Maar ik heb geen revanchegevoelens”, stelt Euvrard duidelijk in HBvL. “Als het dan misloopt, blijf je zitten met een hoop frustratie en agressie. Beter is dat wij relaxed, maar toch gefocust naar de Limburgse derby toeleven.”

“Weten niet wat verliezen is”

“Een nederlaag zou een patat zijn. Dit is een match die je absoluut niet wil verliezen. Maar in Genk leeft dat gevoel zeker sterker. Een nederlaag zou voor hen veel dramatischer zijn. Die wetenschap geeft ons rust."

Toch wordt het oppassen om niet te veel op een wolk te leven, beseft ook Euvrard. “Wij weten niet meer wat verliezen is. En dat heeft ons in Kortrijk parten gespeeld. Na de 0-1 dachten wij dat ons niks meer kon overkomen. We leunden comfortabel achterover. We hadden honderdduizend keer chance en een goeie keeper. Anders hadden we verloren.”

Mooiste

Naast Racing Genk en STVV verdedigde Euvrard ook de kleuren van Heusden-Zolder en KVSK United. “STVV is zonder enige twijfel de mooiste. Vanaf de eerste dag voel ik me hier al thuis.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties