Guardiola laat Messi rusten tegen Santander

Mathias Dumarey

Lionel Messi (foto) zal niet meedoen in de partij tegen Racing Santander. Coach Josep Guardiola wil de sterspeler wat rust gunnen. Ook vorig jaar bleef Messi aan de kant in dezelfde wedstrijd.

De gok van Josep Guardiola vorig jaar om Lionel Messi aan de kant te laten, pakte toen niet zo goed uit. FC Barcelona kwam op een 1-0-achterstand en Guardiola besliste toen om diep in de tweede helft de Argentijn er alsnog in te brengen. Met resultaat, want Messi kon met twee doelpunten de achterstand nog ombuigen in een overwinning.

Afgelopen weekend was Messi tegen Atlético Madrid ook al erg belangrijk. FC Barcelona won in Camp Nou de partij met 5-2 en daarbij scoorde hij twee keer, maar zijn assist aan Seydou Keita voor de 4-0 was wellicht nog het allermooiste wat hij zaterdagavond liet zien.