Analyse "Racing Genk heeft Tamiflu nodig"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
"Racing Genk heeft Tamiflu nodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant laat dit seizoen enkele trainers hun licht werpen over de Belgische competitie. Sebastien Grandjean blikt vooruit naar de achtste speeldag.

Ja, september, dat is de maand van de appels. Maar september 2009 zullen de Truienaren nooit vergeten. Na zeven speeldagen staan ze bovenaan het klassement. En dat na confrontaties tegen Standard en Anderlecht. Het is te gek voor woorden. Maar voor wie is dat eigenlijk nog een verrassing?

In feite is er niets veranderd op STVV. Niet de ploegleiding vertegenwoordigd door de hard werkende trainer Guido Brepoels, niet de vinnige en enthousiaste spelers en ook niet de schitterende sfeer in de Hel van Stayen.

Eén ding is er wel veranderd: het stadion. Het is attractiever geworden voor het publiek én voor de sponsors. Dat brengt me bij Roland Duchâtelet, de sterke man van Sint-Truiden. Met veel realisme werkt hij aan de wederopbouw van STVV. Hij ging op zoek naar een trainer die de tweede klasse als zijn broekzak kent en gaf hem de middelen om zijn doel te realiseren. Een sportief-economische les voor iedere ploeg die ambitie koestert.

En de hoge vlucht van de Kanaries is nog niet voorbij. Tegen Racing Genk zijn ze favoriet en ook de verplaatsing naar Westerlo is een haalbare opdracht.

Het leven zoals het is, de rechterkolom. Racing Genk, Moeskroen, Lokeren, Westerlo en Roeselare zijn ‘grieperig’. Een doosje Tamiflu lijkt noodzakelijk om hen te redden van een trage en pijnlijke dood.

De troepen van Vanhaezebrouck zijn het best gestoffeerd om uit deze impasse te raken. Met een beetje geluk telde de ploeg al twee of drie punten meer. De toestand van Roeselare en Westerlo is zorgwekkender. De dienst palliatieve zorgen lijkt hun enige redding. Lokeren blijft een groot vraagteken. De sportieve politiek is gebaseerd op het ontdekken van talenten. Moeilijk om daar een juist oordeel over te vellen.

Laten we terugkeren naar de maanden juni en juli, de voorbereiding van Anderlecht en Standard. Paars-wit stoomde zich klaar voor de voorrondes van de Champions League, de Rouches mikten op de maand september.

Anderlecht betaalt de tol van het harde werk in de voorbereiding om het kampioenenbal te bereiken, Standard lijkt klaar om hoge ogen te gooien in datzelfde tornooi. De resultaten staan lijnrecht tegenover elkaar. Maar het is aan iedere staf om zijn werk te doen...

Sébastien Grandjean, ex-trainer van Virton. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties