WK U-20: Achtklapper voor Spanje tegen Tahiti

Mathias Dumarey

De kans dat Tahiti ooit op het grote WK zal aanwezig zijn, is erg klein maar het exotische landje is er wel bij in Egypte. Tahiti ondervond echter in zijn eerste match dat de weg naar de top nog ver weg is. Spanje won met maar liefst 8-0.

Spanje verdeelde zijn doelpunten netjes over de twee helften. Aan de rust stond het al 4-0 dankzij goals van Aaron Niguez (11de en 15de minuut) en Emilio Nsue (17de en 32ste minuut). De eerste helft was echt eenrichtingsverkeer. Spanje had meer dan zeventig procent balbezit en trapte maar liefst elf keer op doel.

In de tweede helft lieten de Spaanse talenten het tempo fel zakken en was het spel veel slordiger. Toch werd de score nog aangedikt tot 8-0, vooral dan in het slot van de wedstrijd. Fran Merida zette Spanje een kwartier voor tijd op 5-0. Kike (79ste en 86ste minuut) en Ander Herrera (89ste minuut) legden na een echte opwarmer de 8-0-eindstand vast.