Stijnen wil geen Rode Duivel meer zijn

Stijnen wil geen Rode Duivel meer zijn
Foto: © SC

Doelman Stijn Stijnen zegt de Rode Duivels vaarwel. In het Jan Breydelstadion hield de keeper van Club Brugge een persconferentie, waar hij zijn afscheid aankondigde.

“Als doelman van de Rode Duivels heb ik me steeds voor 100% ingezet”, sprak Stijn Stijnen de bijeengeroepen pers toe. “Ook op het moment dat de sfeer in de groep een dieptepunt bereikte. In totaal werd ik 33 keer opgeroepen waarvan ik 30 keer onder de lat plaatsnam. Daar ben ik overigens bijzonder fier op.”

 

“Ik hoop dat onze nieuwe bondscoach de hoge verwachtingen die in hem gesteld worden kan inlossen. Ik wens het hem alvast toe. Ook de aanstelling van een volledige nieuwe technische staf zorgt voor een nieuwe wind binnen de nationale ploeg. Ik betreur wel dat sommigen oude vetes opnieuw bovenhalen in functie van hun eigen belang. Er zijn achter mijn rug heel wat onwaarheden verteld, die niets met het voetbal te maken hebben”, aldus de voormalige nationale nummer één.

 

“Na de recente uitspraken over mijn persoon heb ik na rijp beraad besloten niet meer deel te willen uitmaken van de Rode Duivels. Zolang de mentaliteit aan de top van de KBVB niet verandert”, zo eindigde Stijnen zijn betoog. De doelman zou het vooral moeilijk hebben met Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie van de Voetbalbond én bestuurslid bij Anderlecht. Collin zou de clubbelangen van Anderlecht boven die van de Rode Duivels plaatsen.

Stijnen debuteerde op 11 mei 2006 met een 2-1-overwinning tegen Saoedi-Arabië. Zijn laatste wedstrijd dateert van 12 augustus, toen België verloor van Tsjechië met 3-1. (NW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties