Lagerbäck houdt het voor bekeken bij Zweden

Nico Wieme
| 1 reacties
Lagerbäck houdt het voor bekeken bij Zweden
Foto: © SC

Zweden verloor zaterdag met 1-0 bij Denemarken en zag de Portugezen over hen naar de tweede plaats springen. Deelname aan het WK is voor de Scandinaviërs zo goed als uitgesloten. Bondscoach Lars Lagerbäck vindt het dan ook niet opportuun om voort te doen.

Zweden mag op zoek naar een nieuwe bondscoach. Ook als het land zich alsnog zou kunnen plaatsen voor de WK-eindronde in Zuid-Afrika houdt Lars Lagerbäck het voor bekeken. Woensdag spelen de Zweden thuis tegen Albanië hun laatste voorrondewedstrijd en mogelijk wordt dat de laatste van Lagerbäck als Zweeds bondscoach.

Alleen als Zweden zich op de valreep nog zou kwalificeren voor het WK doet Lagerbäck verder tot deze zomer. Maar na het WK is het genoeg geweest voor hem. Zweden moet al op een mirakel rekenen om zich via de barrages nog te kwalificeren voor Zuid-Afrika. Het land telt één punt minder dan Portugal, dat het woensdag thuis opneemt tegen dwergstaat Malta. Het ziet er dan ook naar uit dat het WK van komende zomer er één zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic zal worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties